Saturday, 2 May 2015

CENDOL TIME


Assalammualaikum wbt....

Bila cuaca panas cenggini...dapat minuman yang menyejukkan memang satu kenikmatan yang tak terhingga...sedap betul rasanya kan...kali ni aku nak share dengan korang mengenai cendol....aku penggemar cendol...pantang nampak....pasti akan beli....heheheh...haritu masa ktorang keje luar kat KL....sebelum balik semula ke putrajaya ktorang singgah dulu kat RnR MEX....tetiba aku tengok ada 1 gerai jual cendol....CENDOL TIME.....






Wawawawawa.....bagai pucuk dicita ulam mendatang.....ecececehhhh.....aku pon tanpa buang masa terus mengoder...ni kali pertama aku beli cendol kat CENDOL TIME...sebelum ni tak pernah dengar lak.....hihihhii...meh aku belanja gambar khas untuk korang......





Rasa? Boleh laa...ada rasa kecendolan jugak..dan menghilangkan rasa rindu nak makan cendol....hehehehe....tapi cendol yang original jugak paling sedap....




Kalau korang nak tanya detail boleh kontek diorang seperti yang aku tunjuk dalam gambar tuhhh....mana la tau kot-kot korang nak try cendol versi moden...hehehehh...pasti tidak mengecewakan....


Klik banner untuk join GA aku 

37 comments:

  1. Assalamu'alaikum ya ukhti,jadi haus lihat postingan diatas..hehe...salam kenal dari kami,jangan lupa untuk mampir dan berkunjung ke website kami ya ukhti.. :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya cendol ni deanna walaupun tengok malam2 ni tetap mggoda jiwa dan raga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok time hujan pun boleh terliur ni..huhu

      Delete
    2. hehehe...bestnye kalu dpt cendol ori kan

      Delete
  3. Wahhhh! Menyendol nampaknya si Kari nih... Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik tak menyondol..haha

      Delete
    2. nak carik air kari xde....nyendol pon nyendol laaa hahahaahah

      Delete
  4. Nasib baik cendol rasa kecendolan... Dan bukan rasa seribu sesalan! He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus nanges kt situ..sila amjah...hahhaha

      Delete
  5. kenafa cendol tu namfak cam air susu? cendol nya mana? yg cifut hijo tu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yunkk oooo Yunkkk... U gi laa tuko keyboard tu yunkkk.... teruk bebeno dah tu.... Keh Keh Keh....

      Delete
    2. hahaha...lawak baca komen JM ni.cmane nak jadi keyboard warrior ni kalau huruf P rosak

      Delete
    3. huhuhuh....belum tuko lagi SS...masih mengadu kasih ada external keyboard tu...

      Delete
    4. keyboord warrior dah 'bungkus'...cuma tinggal fafan kekunci je nih

      Delete
    5. yg ijo tu segan..tu yg bersmbunyi tuhhh.....huhuuhuh

      Delete
  6. yg ni bukan cendol original? fake lah ehhh...hurmm...tgk dalam bekas tu fun dh tahu x berafa ummhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak gak tau, apa yang tak originalnya? dia tak pakai santan ke?

      Delete
    2. mesti dia guna susu cap gantung kot Sal..ehh...silap..susu cap junjung

      Delete
    3. entah fake ke x....kena tgk label ori dulu...hahahah

      Delete
  7. ehh....lufa tanya..beraa henggit cendol tu..ada GST tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak igt lak bafe hengget...men bedal jerrr hehehehe

      Delete
  8. sedapnya last minum cendol bulan lepas... minggu nih kena p cari dkt pasar malam nih.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm ni pon ada psr mlm...mau carik jugak laaa heeheh

      Delete
  9. cendol air batu kisar juga yg best ... heee

    ReplyDelete
  10. meleleh air liur nih.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnye kalau dpt time cenggini2 kan hihih

      Delete
  11. Cendol moden... rindu nak mkan cendol original.. dimana ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg sedap tp jauhhhh nunnnnnnn disana huhuhuh

      Delete
    2. Di mana tu kak D... ekin kulim.ni adesss aritu minum yg cool.blog punya xbesgt

      Delete
    3. mai bukit mertajam la Kak Ekin..
      kat kg melayu tu.. ada mamak tolak cart jual cendoi..

      Delete
  12. dekatnye nk pegi beli cendoii....huhuu...cyberjaya nun ^-^

    ReplyDelete
  13. kita tgk cendoi deanna beli aje ler...

    ReplyDelete
  14. wana tak minat minum cendol..ntah kenapa..huhu

    ReplyDelete
  15. sekarang orang banyak modified dah selera yang original tu..
    mcm DM la modified ayam kari =P hahaha..

    CT suka cendol air dia je.. yang ijau tu x ske hahaha..

    ReplyDelete
  16. terliur plak tgk hari ni...tgh berpuasa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...