Sunday, 31 May 2015

NASI TUMPANG DAN PULUT PAGI

Assalammualaikum wbt....


Nasi Tumpang dan Pulut Pagi adalah benda baru pada aku....selama ini aku tak pernah tau pun nama makanan ini....aku hanya tau makanan ini bila pihak tuan umah menyediakan menu tersebut....aku ni memang suka makan...so benda baru aku suka cuba....sedap tak sedap tu belakang citer......hihihihih....ada yang tak pernah dengar ke makanan ini??? meh aku kongsikan gambar untuk tatapan korang......hihihiih






Gambar kat atas tu adalah nasi tumpang....bentuk dia unik kan??  hehehehehh....bila bukak baru nampak isi dia.....ada nasi....serunding....dan lauk udang berkuah.....rasa dia macam kita makan nasi himpit....makan dengan serunding dan lauk udang......satu kombinasi yang sangat menarik....dan aku suka....heheheheh....so next time aku leh carik laa menu nih......menu ini makan untuk sarapan kalau tak silap aku....portion dia tak terlalu banyak dan tak terlalu sikit....just nice.....hehehhehee




Ini pulak pulut pagi....naper pagi?? nape tak petang??? heheheheeh....tu soklan aku yang aku tanya....dan antara jawapannya.....pulut ni hanya dijual waktu pagi jerr....kalau jual waktu petang....pulut petang.....ehhhh....tu aku jer tambah.....hahahhahaha....tu jer dulu citer aku pasal makanan kat kelantan...next entry aku citer algi...ada banyakk lagi makanan yang best yang aku nak citer kat korang....hihihihih....



psttt......sebenarnya kan....sebenarnya kan....hmmmmmm.....aku dah balik KL dah....citer pasal kelantan adalah citer 2 minggu yang lepas.....hahahahhahha....jangan marah aarrr......ok larikkkkkkk.....hahahahahah






30 comments:

  1. mcm sedap je nasi tumpang tu deanna boleh kaknoor try buat nanti..bungkus lepas tu makan sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak tumopang makan je..hehe

      Delete
    2. haaaa....boleh laa tu kak noor....hehehhehe

      Delete
  2. ingat ada sana lagi...baru nak tumpang kirim...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...dah selamat smpai umah dah kak..

      Delete
  3. kenapa nasi tumpang? nasi tu menumpang kasih dengan serunding dan lauk berkuah udang tu ke hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada logiknya hikhikhihik

      Delete
    2. bukan serunding n lauk udang tu yg tumpang nasik ker JM??? hahahaah

      Delete
    3. Nasi tumpang n pulut pagi my febret sarapan uwaaa kak D terliur la nk mkn.. nak ceritakan asal usul 2 mkman ni kat blog inshaAllah

      Delete
    4. hahhahaha....ekin...nnti jgn lupa tau up citer asal usul

      Delete
    5. InshaAllah kak.aritubalik.2 hari kelate sempat mkn pulut pagi nasi tumpang tak sempat uwaaaa kempunan la

      Delete
  4. kalau nk mkn menu mcm ni mmg di kelantan je kan..x pernah jumpa lagi kat tempat lain...kelantan syurga makanan...dah le murah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....kat sini baru betul2 ori...hihiihi

      Delete
    2. Kelantan syurga makanan kalau bulan puasa lg la hahaha

      Delete
  5. nasi tumpang tu saya cuma kenal kat blog je . nampak depan mata mmg x pernah . lagilah nak merasa ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  6. Saya dr dulu teringin nak makan nasi tumpang,tapi belum ada rezeki,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe farrah...mgkin ada rezeki farrah nnti hihihih

      Delete
  7. pulut pagi blom pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. hahahaa...igt nk tumpang mkn td

      Delete
    2. camna nak tumpang makan, xkan nak jilat scrin.. hehe

      Delete
    3. tumpang makan kena bayar suida hahahahah

      Delete
  9. aduh lah....terliur tgk...kt kelate je ade ni..

    ReplyDelete
  10. wow 1st time ana dgr psl nasi tumpang pulut pagi ni hehe.
    sbnrnye kan.. sbnrnye kan.. deanna nk kena ni! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.....nnti leh laa try ana...

      Delete
  11. first time dengar dan tengok.. kalau ke sana lagi, nak try cari laa menu nih..

    ReplyDelete
  12. Ekin dah makan nasi tumpang n pulut pagi masa keje2 selalu beli lama tak merasa makanan kelate aduh berair mulut dah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...