Tuesday, 14 July 2015

SHOPPING RAYA DI PUTRAJAYA


Assalammualaikum wbt....


Kalau tengok kat putrajaya ni....banyak gerai-gerai jualan diwujudkan disepanjang presint 2....dalam bangunan Perbadanan Putrajaya pun ada.....hari jumaat minggu lepas masa rehat panjang...ktorang redah kat kawasan tuh...leh cuci mata....hehehehhe...macam-macam barang boleh beli kat sini....jom tengok gambar yang aku sempat amik.....









Mula ktorang terjah yang kat bangunan perbadanan.....ada banyak jugak barang yang jual kat situ....aku suka tengok kasut yang dijual tuh....cantik....tapi sebab aku dah beli kasut haritu...so aku malas nak beli dah......lepas terjah situ..ktorang terjah gerai dalam khemah kat tengah-tengah jalan pulak.....berdepan dengan POJ dan Maybank....




Sesak jugak dalam tuh....orang pun ramai....yelaaa...orang rehat kan...lagipun situ kan banyak pejabat...time rehat jer la sempat pergi menyoping kat sana....lepas bersesak dalm khemah tu....ktorang terjah pulak The Store...kat Dewan Cempaka Sari....sebelah Maybank.....







Masa aku pergi tu..tak ramai sangat orang....so senang sikit nak bergerak cuci-cuci mata....aku sempat jugak la beli baju untuk anak sedara aku sepasang.....hihihih...selesai situ...ktorang nak balik dah...otw pergi tempat parking lalu gerai depan Maybank.......



Tapi aku tertarik dengan tanda nama gerai ni.....Inner Anti Tembam.......kalau pakai nampak kurus ehhh......hahahaahah.....sian orang tembam macam aku ni....bape pasang perlu aku beli untuk nampak kurus??? hahahahahah




Kat dataran belakang Maybank pun ada gerai jualan makanan.....dan masa ktorang lalu situ gerai buah bukak.....aku tukang tengok jer....hehheheeh....tak banyak barang yang aku beli kat situ.....tapi aku banyak menyoping kat E7...ada jualan kat bawah opis....meh aku kongsikan hasil tuaian aku...hehehehehe....


Brooch untuk MIL

Seluar best....saiz besar...RM10 satu...hehehhee

Blouse aku...RM35

Haaaa....tu jer yang mampu aku beli....semua yang aku beli yang aku yakin harganya lebih kurang tempat lain...tapi yang lain...aku rasa mahal....mungkin sebab jual kat putrajaya kot kan...tu yang harga mahal sikit dari tempat lain...bagi yang tak ada kesempatan nak beli kat tempat lain...boleh la beli kat situ...jimat masa dan minyak kereta....hihihihih.....





















28 comments:

  1. boleh kelabu mata ni..hehehehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. duit pun leh jdi kelabu hehhehe

      Delete
    2. nasib baik kelabu leh nampak lagi kalau gelap terus? ahaha

      Delete
  2. Amboiiii, memang sakan gi shopping ha! Brooch tu cantik, sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan farrah...puji sndiri hahahah

      Delete
  3. Errr,.. Seluar tu memang nampak best & comfy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk pakai tido mmg best...sejuk jerrrr hehehe

      Delete
  4. brooch tu cantik deanna.
    nampak buah durian, sedapnye..musim durian skrg ni ramai peniaga di tepi2 jalan yg menjual.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah musim durian skg ni...dh lama xmkn durian heheh

      Delete
  5. Start cuti bila Deanna? nyaman kitak balik kampung naik belon....kameq sik balik tahun ini...sedih hati tengok seorang-seorang balik kampung...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula cuti 14hb kak....cuti lama....siannye akak xbalik raya..xpe..leh balik thn depan heheheh

      Delete
  6. Eh lupa nak ucap selamt hari raya maaf zahir batin....

    ReplyDelete
  7. bestnya shopping time rehat di hari Jumaat.. dulu masa kerja Mindef pun rajin keluar time rehat, cuci -cuci mata. sekarang dah pindah Johor, Jumaat cuti. memang tak dapatlah nak mencuci mata time rehat. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg kt mindef...diorg jual-jual kat kafe n lobi bawah wisma kan....hehheeh

      Delete
  8. tak berani saya nak menyoping kat Putrajaya. Takut harga melambung lambung naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pilih yg betul2 murah jerr hehhe

      Delete
  9. uish yang seluar tu macam best saja.. murah pun murah..
    boleh buat tidooo eehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pakai utk tido ni CT...selesa hehehe

      Delete
  10. tembam lah bagus...comel! Selamat Hari Raya kak Deanna..mohon maaf zahir dan batin..kalau terlajak bergurau ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya sal....maaf dipinta ye hehhee

      Delete
  11. Berzaman tak gi Putrajaya ni... Huh! Macam2 dah ada ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa..asik pergi bwh jambatan jerrr hahahhaha

      Delete
  12. klu saya join , terus kempes poket ... heheheeee

    ReplyDelete
  13. sib baik x gi shopping kat sini jika x mkan maggie kari lah sementara tunggu gaji masuk...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...