Wednesday, 1 July 2015

MITSUI OUTLET PARK KLIA


Assalammualaikum wbt......


Haritu aku dengan en.suami sesaje jenjalan kat Mitsui Outlet Park (MOP).....kat mana??? tak jauh dari Masjid KLIA.....dekat dengan rumah aku....selalu ktorang lalu jer kat sini kalau pergi airport....tapi kali ni ktorang tergerak hati pulak nak pergi terjah apa yang ada kat situ.....



Kalau korang lalu highway nak pergi KLIA dari jauh korang dah nampak dah sinage dia....besar lagiiii.....heheheh




Pintu masuk MOP ni ada banyak....kalau tak silap ada 4....2 kiri...2 kanan....tapi tengah-tengah bangunan rasa macam tak ada....yang aku perasan...pintu nya kat belah hujung....heheheh....gambar kat bawah ni gambar kat pintu masuk belah kiri bangunan...masuk jer korang akan jumpa eskalator....




Ktorang naik eskalator ke tingkat atas...MOP ada 2 tingkat jer....tapi agak besar jugak la kan....aku naik eskalator tu lalu 1 restoren....Hidang namanya....tapi masa aku lalu tak ramai orang makan dalam tuh...yelaa...time bulan puasa kan...aku agak restoren ni menyajikan  makanan melayu kot...coz tengok hiasan dalaman dia macam zaman melayu lama....hihihihi




Pastu ktorang terjah kedai jam yang bertentangan dengan restoren Hidang tuh...leh cuci mata....bukan nak beli pun....hahahhahah







Lepas mata dicuci dengan jam...ktorang cuci mata pulak dengan kasut di Skechers.....aku tengok kasut dia chantek-chantek belaka....harga pun ok...aku dah aim 1 kasut kat situ...tapi next time la datang lagi untuk beli....kasut lelaki pun ada kat situ....design dia pun kira mantap jugak la.....




Sebenarnya banyak kedai-kedai yang fofular kat MOP ni....kebanyakannya yang obersi punya brand la kan....dan ada jugak kedai yang belum bukak...mungkin masa akan datang lagi meriah kot....heheheh...meh aku kongsikan kedai-kedai yang ada kat MOP nih........hehehehehehhee














Bagi yang tengah nak tunggu flight tu...korang jangan risau.....masa ketibaan dan berlepas dipaparkan discreen untuk rujukan...so tak ada la terlajak menyoping kat situ kan....tak memasal tertinggal flight kang....hehehhehehe





Setelah puas meronda kat dalam MOP tu ktorang pun nak balik rumah....aku beli apa???? aku tak beli apa-apa.....eh biar betul kan??? hahahahahhaa....betul laaaa....aku tak beli pape pun....mood menyoping belum nak sampai lagi....hiihihihi...sebelum nak balik ktorang bayar dulu tiket parking.....mesin bayar parking ada kat pintu masuk.....tak sampai sejam RM4.00...pada aku kira mahal la kan....huhuhuh




Ohh...yaaa...sebelum terlupa...aku nak citer tempat parking dia....parking dia besar....dan banyak...so tak perlu risau...ada 2 laluan masuk dan keluar disediakan....1 belah kiri 1 lagi belah kanan....kalau korang dari highway menuju ke KLIA...korang akan jumpa laluan masuk kat depan...tapi kalau tak nak masuk ikut situ....korang lajak sikit ke depan...ada 1 lagi tempat laluan masuk kat hujung bangunan....





Masa aku pergi MOP haritu cuaca memang betul-betul terik.....membahang rasa muka aku...mungkin salah satu faktor kat situ tak banyak pokok...tu yang panas dia lain macam sikit kot....tu aku punya pendapat la kan...bukan daripada pakar...so kalau korang nak terjah MOP sambil bershopping untuk raya tahun ni...boleh laa menjengah kat situ...harga barang aku tak pasti berapa...ada setengah tu mungkin murah berbanding tempat lain...bershopping la dengan bijak yerr....hehehhe....lepas ktorang meronda kat situ ktorang sambung perjalanan ke destinasi seterusnya....kemana??? tunggu next entry yerr....hihihiihi














34 comments:

  1. no wonder ramai yg complain parking mahal dekat klia2..huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...mmg mhl kalau parking kt airport

      Delete
    2. nama pon tempat yg terkenal..dia cas mahal la kot

      Delete
  2. sebab puasa,tu yang nafsu shopping tak membuas..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu membuas abis ditayangnya ABC... keh keh keh...

      Delete
    2. Hahahaah...tabiat buas kena smbunyi msa bln puasa

      Delete
  3. Mahal eh parking...klau kira per entry pun still mahal.....
    Ah Noritake...best tu masuk cuci mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy cuba elak msuk situ tkut tergoda hahaha

      Delete
  4. Mahal betul parking tu...tapi tulah kan..mahal2 pun tiada pilihan

    ReplyDelete
  5. Kari ooo kari... Tak masuk Skechers tu pon tak pe... Jangan masuk langsung lagi baik! Sebab.. Skechers tu banyak kasutnya TAK HALAL! SS dgn HH pernah ada pengalaman buruk kat Skechers JPO... Tak memasal berlari pegi carik tanah! Hadoiiiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke...patut laa rasa berat hati nk mmbeli haritu...nasib baik..kalau x jenuh nk samak...hahahaah

      Delete
    2. laa ya ka... dia ada bgi taw kasut tu halal ka x...
      kdg2 kita tak tau pon.. main beli ja

      Delete
    3. ye ke?aiyok,kena report Jakim ni

      Delete
    4. kedai PUMA pon sama taw.. so hati2...

      Delete
  6. Parking keta tu per hour ke per entry?

    ReplyDelete
  7. makin bertambah tempat shopping noh..sediakan duit ja

    ReplyDelete
  8. thanks for review. nanie memang teringin nak terjah shopping mall baru. IOI City Mall pun tak pergi lagi.

    ReplyDelete
  9. mahal betul harga parking dia.. sesekali cuci mata best jugak kan..

    ReplyDelete
  10. Mahal parking dia.. Wahh sape yang suka sopink boleh lah singgah tu..

    ReplyDelete
  11. Mahalnya tempat parking tu...

    ReplyDelete
  12. pernah baca tentang outlet ni di blog supermeng..katanya x best

    ReplyDelete
  13. parking x sampai 1 jam rm4..mahal tu...kalau 2-3 kat dalam...kempis dompet

    ReplyDelete
  14. mak aii mahalnya parking.. barang2 dlam tu pun semua branded

    ReplyDelete
  15. kalau jual brg branded cam x sesuai je ngan JM tuk masuk...mampu tgk je nanti

    ReplyDelete
  16. mmg tpt shopping branded ni . zalora un ada ... sesuailah sesapa yg kaki brand ...

    ReplyDelete
  17. dah pegi masa 2nd day bukak..saja memeriahkan majlis..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...