Thursday, 9 July 2015

MENU BERBUKA #8


Assalammualaikum wbt....


Menu berbuka ktorang haritu tersangat la simple....nak tau kenapa simple sangat??? sebab aku beli kat cafe...haaa....simple laa tu kan....hahahahah....masa aku sampai kat cafe....dah tak banyak pilihan yang ada....dan aku tawaf 3@4 kali nakcarik menu yang berkenan dihati.....akhirnya aku jumpa la yang berkenan....Ayam Goreng Kunyit....masa nak ambik tu...aku kena tunggu giliran....coz ada seorang akak tu tengah amik ayam goreng kunyit sambil pilih-pilih sayur dalam bekas tuh.....maka agak lama la nak menunggu..lepas giliran akak tu...ada sorang lagi akak india tengah tunggu turn jugak...sian dia tunggu lama...dia nak beli untuk lunch...lepas dia amik....baru laa aku punya turn....aku amik semua ayam...kah kah kah...sayur-sayur tak amik banyak.....hihihi....dapat la sebungkus....pakcik cafe tu caj RM4.00....pada aku kira murah la jugak coz aku amik banyak jugak......




Sampai kat umah aku panaskan untuk makan malam....macam biasa laa kalau aku panaskan....harusla aku bubuh serbuk kari sedikit.....kari lagi kan...haahhahaha.....barula membangkitkan rasa nak makan...tak ada kari...rasa macam tak kena...hehehehehe.....



Ini la hasilnya ayam goreng kunyit kari aku....hahahhaha....semerbak bau kari....tapi ni untuk menu makan malam....masa berbuka aku goreng kuih frozen jer....aku goreng karipap daging 4 ketul dan samosa 4 ketul......cukup laaa tu kan...hihihi....



Harini aku tak beli pape untuk berbuka...coz aku kena present dengan Datuk untuk kajian ktorang....sampai kul 2 petang tadi...dah rasa kebas mulut aku bercakap....ada 104 slide....penat woooo.....ktorang balik opis balik dalam kul 2 lebih....so tak sempat la nak pergi beli kat cafe.....ktorang belasah jer makan apa yang ada jer harini....redha jer la kan....hihiihih....











21 comments:

  1. Deanna dan kari berpisah tiada...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis D kalau tiada kari, pincangnya ibarat irama tanpa lagu heheheh

      Delete
  2. pssst deanna ...hari nie akak masak kari sardin..sambil masak tersenyum ingat entri ss pasal deanna hantu kari...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huihhh...sedapp tu kak yann..karii tuhhh...hahaahha

      Delete
  3. kari pemangkin selera deanna :)

    ReplyDelete
  4. kari punya simple memang 'simple' sangat! keh keh keh...

    ReplyDelete
  5. setiap resepi mesti ada kari! ada kasi baru lahhhh jadi (sebut ikut iklan qu puteh) he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahah...harus la jdi kari...hahah

      Delete
  6. tawaf 3@4 kali je...tak cukup syarat tu..sepatutnya 7 kali hihihhi

    ReplyDelete
  7. letak serbuk KARI? ni bukan ayam goreng kunyit..tapi ayam goreng kari...sedap kan rasa pedas2 sikit...JM dh minat kari sejak kenal Deanna nih huuhhu

    ReplyDelete
  8. x minta en abe tolong belikan lauk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sy bli kena ikut selera sy...haahhaha

      Delete
  9. kalau 104 slide JM dah sampai bintang....tahan betul mata dato' tu...klau JM jgn kata present 104..present 10 slide pun dah rasa bila nk habis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha...kena ckp laju selaju cahaya...

      Delete
  10. lama xmakan ayam goreng kunyit.. nyumm2

    ReplyDelete
  11. lagi senang camtu . panaskan trus tabur kari ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...