Monday, 13 July 2015

SHOPPING RAYA LAGI

Assalammualaikum wbt.....


Dulu aku dah kongsikan cerita pasal shopping raya SINI ....tapi masa sesi shopping tuh aku belum beli lagi baju untuk mak aku.....hehheheh.....coz kat tempat yang pergi tu tak ada baju yang dia nak....kebetulan haritu aku pergi Tesco Nilai....aku pun usha jugak la kat situ......dan aku jumpa 1 kedai ...Az Zara....meh aku kongsikan  gambar dalam kedai tu yerrr.....








Banyak baju kurung...jubah yag dijual kat situ....harga???? pada aku kira murah jugak la berbanding tempat lain.....




Ini jubah yang aku beli untuk mak aku....dia tak nak baju kurung....tapi nak jubah....dan aku perlu carik jubah yang biasa dia pakai....dia tak nak yang merelip bagai tuhh.....dia nak yang biasa-biasa jer.....harga jubah ni aku beli kat kedai tu RM59......




Haaaaa.....yang ini aku punya....hehehehhe.....bila lagi kan aku nak beli untuk aku sendiri....aku suka jubah yang simple jer..tak nak yang ada yang sarat dengan sulam-sulam atau manik-manik.....lagipun kalau beli jubah macam ni boleh pakai untuk pergi kerja....harga jubah RM79....kira murah la kan...hehehhehe....jubah ni memang sedap pakai.....dan tak perlu nak alter lagi dah.....tazzabar nak pakai...ahahahahha.....














29 comments:

  1. untunglah badan kecik senang cari saiz...macam kak yan...tak merasa baju raya kedai...tak ada saiz
    ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bdn kecik kak??? hahhahahaha....lawak lah kak yan

      Delete
  2. My Girfriend pon suka jubah.. Tapi tak suka yang beli... Lebih selesa kain sendiri.. Tempah... Ikut badan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu beli yg siap mesti nak oter kan.. upah je lah puas hati..betul tak?

      Delete
    2. Betul,...lagi2 yang rendang lagi merendang seperti saya. Kalau beli jubah confirm kena alter :)

      Delete
    3. ni 1st time jubah yg sy beli xyah ubah pape...mmg sgt selesa dipakai....hehhehe

      Delete
  3. Pastikan kargo beli banyak ye Deanna, kang ada yg kena bayar extra plak naik belon....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa...kena junjung atas kepala laa kalauextra nti kak

      Delete
  4. AzZara ni ada gak kat Ampang..suka gak baju-baju dia..cantik dan harga berpatutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sal kan...harga dia pon ok....hihih

      Delete
  5. alhamdulillah dapat jugak beli jubah pilihan hati..

    ReplyDelete
  6. ok lah harga camtu..kira murah dah laa.. klu murah lagi kain tak best plak.. baju ni biar simple2 dah la kan.. segan nak pakai yg over sangat tu.. baju sekarang over2..banyak manik ngan lace..serabut tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsuka baju yg ada manik2 tuhh...takut tercabut semua....hehhehe

      Delete
  7. murah banget tu...selesa kalau pakai jubah ni...JM pun ada byk pasang jubah buat g keje....raya tahun ni baju kurung...tak tahu lah kalau sehari sebelum raya nk beli sepasang lagi jubah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jubah mmg sgt selesa dipakai....kalau bandingkan baju kurung....sy suka jubah...tp pekan daya..xbyk jubah yg selesa diguna....hihih

      Delete
  8. Deanna...bila flight blk balik Sarawak? kirim salam sama mak eh

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Adehhh dah jadi lain, belum abis taip tertekan publish :)

      Banyak kena packing barang nak balik kampung nampal gayanya, sis :)

      Delete
    2. heheheh....dh mcm packing pindah umah

      Delete
  10. Tak pernah pergi kedai ni lagi. Nampaknya macam banyak pilihan. Menariks jugak tu. Boleh masuk list tempat shopping baru.

    Salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. comel jubah Kak Deanna. elok pun beli jubah yang simple2 je. kalau beli yang mengelip ngelip panjang lampu warna warni tu dah macam mak datin dah. haha

    ReplyDelete
  12. pakai jubah senang kan ? sarung saja tapi CT xleh sngt pakai..
    nnt orang ingat mengandung plak hahaha..

    ReplyDelete
  13. kembang mato tgk baju2 yg cantik bagai tu ... saya suka sgt dgn sulaman . pantang nampak baju yg bersulam ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tgk gambar mgkin kurang sikit kembang mata kan

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...