Monday, 13 July 2015

TEKUN DAN GIGIH BEKERJA

Assalammualaikum wbt....


Sebelum mula bercuti...ktorang gigih dan tekun buat kerja......kena selesai kan kerja sebelum berhari raya...baru lah seronok bercuti sakan di kampung......tak gitu??? lagi pun...kalau dah siap awal....balik cuti nanti tak ada la kelam kabut nak buat kerja kan.....hehehehe....mula-mula haritu...ktorang gigih buat slide untuk presentation dengan Datuk.....sampai 104 slide kooooooo.....mau tak kebas mulut aku bercakap.....hahhahahahahaha







Haaaa....nampak tak gigih ktorang buat slide??? hehheheh.....dah la jadual present dengan Datuk di awalkan dari jadual sebenar......nasib baik dah tak banyak nak kena buat slide tuhhhh......kalau tak jenuh laaaaaaa......huhuhuhuhu....



Kerja aku lepas present......kena settle kan report pulak....sebelum buat report...kena semak beberapa dokumen.....antaranya......Drawing laaaa.....adehhhh........berpinar-pinar mata.....dah macam engineer dah haaaa......hahhahahahahahhaha....dah memang kerja aku kan....walaupun diluar bidang yang aku belajar dulu masa kat U...tapi atas tuntutan kerja...kena belajar macam mana nak baca drawing.....alhamdulilllah...berkat kesabaran tok guru yang ajar...boleh la jugak aku baca drawing tuh......so kontraktor jangan nak membongak yer.....aku petir kang......kah kah kah.....




Lepas tu  baru la boleh buat report....bukan sesenang ABC nak buat report ni...kena banyak buat analisis....membaca...dan membaca....aku target...ktorang hantar kat bos report tu harini....hehehehe....at least kurang sikit dah kerja ktorang.......hihhiihi....lepas ni ...boleh fokus kerja yang seterusnya......ingat sudah habis kerja boleh goyang kaki ke??? tidak mungkin ada masa untuk goyang kaki....kerja berderet menunggu......bekerja untuk negara....hahhahhahaah










20 comments:

  1. 104 slide? Nape tak cukupkan 80 juta? keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pc xmmpu nk save slide 80 juta hahahahha

      Delete
  2. kena minum air banyak2... bior berbelon present kat datuk! he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut kembung perut lak kang minum time org puasa kah kah kah

      Delete
  3. Replies
    1. sentiasa byk....xpernah berkurang hahaha

      Delete
  4. 104 slide, banyak tu.. selamat buat slide nagn report ye kak D sebelum balik cuti raya.. i pun dok pulun perabih mana dan.. cuti nanti xdak lah terpikiaq sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. selesaikan mn yg boleh selesai hihih

      Delete
  5. banyak betul kerja Kak Deanna ye

    ReplyDelete
  6. kerja itu satu ibadah..chaiyok...

    ReplyDelete
  7. Akak takde makna nak settled kerjalah sebelum bercuti...masa bercutilah kena standby, sbb masa cuti inilah diorang pulun kerja...ko berkepit dengan hp jerlah kerjanya nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...gitu la keje kita kak nasa....kdg time org len cuti kita masih gigih bekerja hihih

      Delete
  8. kegigihan anda, kebanggaan kami..

    ReplyDelete
  9. 104 slide? apo kobondo lah yang di kongsi kan tu..kasihan Dato'..Dato' tu dah kahwin ke blum..ke masih ada 3 kosong kih kih kih...gatal!!!!

    ReplyDelete
  10. ini dah workahollic ni kalau JM travelhollic

    ReplyDelete
  11. xpe pulun siapkan keje.. nanti senang xyah pikir keje time cuti..

    ReplyDelete
  12. kerja beres sebelum cuti , senang hati beraya ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...