Monday, 20 July 2015

BI-FOLD DOOR YANG CANTIK



Assalammualaikum wbt....


Alkisahnya...haritu ktorang nak gantikan pintu toilet rumah aku yang dah usang....ingat nak gantikan dengan pintu yang tahan lama sikit....pastu aku pun survey la pintu toilet yang canggih manggih yang ada kat internet...tetiba aku berkenan dengan 1 jenis pintu nih....Bi-fold door.....di tambah pulak dengan design yang cantik-cantik....pintu jenis ni jimat ruang....boleh dilipat......aku pun cadang kat en.suami....en. suami pun setuju....aku survey harga pintu tu berapa...aku pernah tanya kat pembekal yang kat puchong...harga RM480.....pada aku agak mahal....aku survey lagi....kot-kot ada yang lagi murah....dan akhirnya aku jumpa yang lagi murah...dan lagi dekat dengan rumah aku.....hihihihi



Aku jumpa nama kedai tu dalam 1 majalah....ktorang try carik kedai berdasarkan alamat yang ada dalam majalah tuhh....kedainya kat Nilai Putra BBN....tak jauh dari Tesco Nilai.....bila tengok kedai tutup...ktorang balik rumah...aku cuma sms dengan tauke kedai.....tanya berapa harga...tak lama pastu dia reply sms aku bagitau harga RM410....haaa...kira murah lagi la kan.....2@3 hari lepas tu...ktorang pergi kedai dia....sebelum pergi ktorang call dulu takut dia dah tutup....dia kata dia memang nak tutup kedai dah tapi nanti dia tunggu....sampai kat kedai...tengok taukeh dia muda lagi...dalam 20-an kot...dia bagi ktorang katalog untuk pilih design mana yang ktorang nak.....meh aku kongsikan design yang ada.....







Cantik-cantik kan??? bila ktorang dah confirm nak beli dan pilih design....dia kata dia kena ukur pintu kat rumah...biasanya dalam seminggu dia dah boleh pasang pintu kat rumah...dia bagi harga RM400 siap pasang....kalau rumah korang jauh....kat KL ke dia caj RM50 tambahan....kalau dekat area Nilai, Salak Tinggi, Dengkil....dia bagi harga RM400.....nak tengok pintu toilet ktorang??? hehehhehehe




Haaaa.....nampak??? cantik tak??? aku suka design macam ni....dan yang penting....ada huruf "d".....Deanna....hahahahha....pintu toilet pun ko nak letak nama ehhhhh.....aku pilih kaler ni coz match dengan warna dinding rumah aku....so far aku suka pintu ni...mudah nak guna dan senang untuk dibersihkan....kalau korang ada bercadang nak tukar pintu toilet..boleh la pertimbangkan guna pintu ni....hehheeh...bagi yang berminat boleh hubungi taukeh kedai ni...tapi aku tak tau mana aku letak no.hp dia..kalau aku jumpa kang aku update kan yerr...hhihihihi


Update....aku baru jumpa no telefonnya....hehehehhe.....012-6133392/06-7339608 Kent...


















49 comments:

  1. kalau mention nama kak Deanna boleh dapat diskaun tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa ini baguih nye soalan.. tunggu DM reply balik cuti =P

      Delete
    2. keh keh keh...sebut 10 kali pon xdpt diskaun sal

      Delete
  2. cantik pintu, mesti masuk toilet dok renung pintu lama-lama pastu tak keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ni punya cantikkk, sebelum gi toilet,..menung dulu depan pintu. Lupa hajat sebab terpesona pintu lawa :)

      Delete
    2. haha dr dalam pun nmpk design kan ?
      jiwa tenang la while berbisness kt dlm nun..

      Delete
    3. hahhha...kalau dah berhajat xde mknenye nk tenung bagai...barai kat situ kangggg

      Delete
  3. kalau saya beli yang pink, pastu banyak munge..barulah gegurl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan nak gambar padang bola ngan pintu goal tu ke ?
      sambil ada bola2 berterbangan ?

      Delete
    2. sal....gegel sungguh laa warna n corak yg dipilih tuhhh...segan plak nak masuk toilet hahahhaah

      Delete
  4. Wah kelas kau deanna, pintu toilet ada huruf d. Btw pintu tu cantik sgt...

    ReplyDelete
  5. Memang cantik...satu hari layan pun tak abis

    ReplyDelete
  6. cantiknya pintu toilet.. dlm toilet pun kena lah cantik jgk kan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cantek luar dalam laaa hahhaha

      Delete
  7. lawo pintu ni... tapi kena cermat... sebab my uncle pernah guna pintu ni... mudah rosak kat pengunci... masa raya umah dia beberapa tahun lepas... my kakak terperangkap dalam toilet gara2 pengunci rosak... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak cleaner dulu pernah terperangkap dalam toilet opis Eyda.. pintu toilet guna tombol tu.. kena plak tombol pintu yang rosak.. nasib laa.. Eyda sampai sekarang kalau ke toilet memang bawak hp.. takut terperangkap dalam toilet, tak ke naya tuh..

      Delete
    2. Kadang memang lawak taw... Tapi fikir2 balik... Bahaya... Kalu umah sendiri tak pe.. Kalu kat opis tu... Huhhh!

      Delete
    3. Terperangkap dalam toilet?! Ngeri gak bila difikir-fikir. Ada member saya, menginap kat hotel mana tah. Pintu shower jammed. Tak leh keluar. Nasib baiklah ada adik dia kat luar. Bayangkanlah kalau sorang2. Tak ke naya..

      Delete
    4. masuk toilet bawak hp la pas ni..

      Delete
    5. alamak.. terperangkap dalam toilet adus.. huurm.. seram.. kalo time xde orang lagi seram.. mmg kalo public toilet elok la bawak hp.. kalo kat rumah x kunci pun xpe =P

      Delete
    6. malang betul kalau terperangkap dalam toilet tuhhh....hehehehe...pggil bomba

      Delete
    7. Cik Sal.. Kawan SS bawak HP masuk toilet... Cantik je hp tu masuk lobang... Terhello2 laaa orang dalam phone tu.. Bergema lobang jamban... Kah Kah Kah....

      Delete
  8. cantik pintu nih.. siap ada macam-macam design lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk tol design dia...ssh nk pilih hehhee

      Delete
  9. cantik..pandai pilih...eh eh...pintu tu pun ada warna kari..kari hijau..kari coklat2 oren..kari daging..kari ikan...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen ni WIN... Adeiiii laaaaaaaa... Lawakkkkkkkk! Kah Kah Kah....

      Delete
    2. hahahaha detail sungguh Kak Yan komen..

      Delete
    3. kari ada di mana2 kak yan...hahahha

      Delete
    4. Pintu pon nak tema kari... Hadoi laaa.. Gelak lagi baca komen kak yan ni... Kah Kah Kah

      Delete
  10. Cantik design pintu ni, tak rugi beli kan..

    ReplyDelete
  11. wah , d dia x leh tinggal . mg special lah ... nice .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.....senang nk cam toilet sndiri

      Delete
  12. lawa pintunya. siap ade huruf D lagi tu. kemain engko ye hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa....kena letak nama takut org curik

      Delete
  13. hehehe sbenarnya sbb ada D tu kan ? tu yang jatuh cinta sngt2 tu kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa....mn tau ni CT adehhhh....rahsia tauuu

      Delete
  14. semua nampak cantik2 D.. hehehe
    terbaca kisah jd staf KPTM. nina ex student tp branch ipoh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...produk KPTM ehhh...bestkan heheheh

      Delete
  15. Cantik pintu...design pun modern. Siap ada huruf pangkal nama lagi.

    ReplyDelete
  16. rumah lama dulu pakai pintu jenis ni
    sekarang tak. pakai hak jenis biasa aje
    modal belum ada =)

    ReplyDelete
  17. cantik pilihan deanna...abstract..part ada huruf D tu yg x tahan...ahaha

    ReplyDelete
  18. jap..pintu tu...corak nya luar dalam or bahagian luar je...pintu bahagian dalam kosong eh? kalau kedua2 belah pintu corak cantik mcm tu rasa hari2 nk berak..JM ni kan sembelit

    ReplyDelete
  19. RM400 utk pintu toilet je? pintu toilet tu...ulang lagi sekali...then kalau pintu rumah mesti ribu kan? ngeh ngeh heeee

    ReplyDelete
  20. my kakak dgn my abg dekat johor semua tukar pintu ni ... tapi sendiri pakai pintu plastik aje :)

    ReplyDelete
  21. akhirnya jumpa jugak info pintu toilet ni..tq ye..nk tukar pintu toilet jugak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...