Sunday, 12 July 2015

KARI AYAM SEDAP DAN MURAH

Assalammualaikum wbt....


Nak cerita kat korang la kan....haritu aku beli lauk kat foodcourt area rumah aku ni...balik dari kerja ktorang singgah situ untuk beli....aku beli la kari ayam...dalam banyak-banyak gerai ada 1 kedai yang lepas test dari aku...yang lain semua aku dah test...test macam mana? Ceduk kuah dia...tengok pekat ke tak...hehheeh...ada 1 kedai tu ok kuah dia cuma banyak lalat...so kira failed la kan...heheeh....bila nak beli tu...amik la dalam 2 ketul ayam....pastu bila nak bayar...korang teka bape hengget??? RM8 hengget kooooook.....makaihhhhh...mahai kannnn.....rasa dia??? Pada aku...aku makan tanpa perasaan...coz kuah kari dia banyak letak cili jer...kari tu sendiri tak ada rasa...ktorang makan sekadar makan untuk tidak membazir...




Dan disebabkan situasi macam yang aku citer kat atas tu la aku malas nak beli lauk kari....kalau nak yang sedap dan murah...sudah tentu yang aku sendiri masak....hahahaha....kannnn....sedap sudah pasti...confident giler kan.....dan untuk memenuhi hajat dihati nak makan kari ayam yang walllaaaahhhh....aku masak kari ayam....



Taraaaaa...siapppp kari ayam aku...memang puas hati...rasa aku leh ekjas sendiri...aku tak suka masak kari letak cili...kalau guna serbuk babas warna hijau tu..aku tak yah letak cili coz kari tu memang dah ada rasa pedas....dan warna kuah kari sangat cantik...dan kali ni aku bubuh santan...tu pun lebihan santan yang aku guna untuk buat pulut haritu macam aku citer SINI ....selalu aku bubuh susu cair jer....cuma warna kuah lagi cantik la kalau guna santan...hehehe..bila dah buat sendiri...cara menikmati pun berbeza...macam mana aku menikmatinya????? 





Nahhhh ko....macam ni la baru dikata menikmati kari....makan pakai mangkuk besar...kuah kena banjir....perghhh...memang sedap giler...tak terasa aku habiskan semangkuk...hahaahahahahaha....kepuasan?? Hingga ke skala 200 daripada 200...kah kah kah.....













23 comments:

  1. Wah...nikmat ni...boleh hirup kuahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihh....nikmat betul hirup kuah hahhaha

      Delete
  2. nikmat sungguh kalau dapat makan sekarang ni hihihihi

    ReplyDelete
  3. Nak lagi sdp buh kicap, perghhh sdp giler...;-)

    ReplyDelete
  4. kak yan dah percaya sekarang kata ss...deanna memang HANTU KARI...HYPER KARI... :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahha....percaya lah kak yan...tanpa kari hidup x keruan

      Delete
  5. kari ayam kalau kuah pekat memang sedap ! heheh

    ReplyDelete
  6. Nikmatnya lahai, sue geng dgn deanna mkn mesti kuah banjir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hokay...leh geng sue...lagi banjir lagi best hahhaha

      Delete
  7. naik pening tengok kari sebab mak saya banyak masak kari bulan puasa ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkk...kalau sy...mesti suka gilerrr hahahaha

      Delete
  8. saya lagi suka kari style mamak, takde santan

    ReplyDelete
  9. kalau mcm ni lah...x perlu byk lauk..nasi putih dan kari yam dah cukup..pastu x boleh mkn dgn tangan...guna sudu...pastu hirup kuah...slurrppp!!! fuh nikmat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dh bnjir mmg kena guna sudu...baru la nikmat hahahah

      Delete
  10. sejak kenal Deanna, JM pun dh kerap masak kari..yes! guna babas hijau tu..semalam buat mee kari...slurrpp!!! fuhhhh sedap lah pulak kih kih kih..sendiri masak sendiri puji

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha...bila lagi nk puji diri sndiri kan

      Delete
  11. saya selalu banjirkan mengkuk dgn asm pedas ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...