Wednesday, 10 December 2014

OOOOOOO....BALIK KAMPUNG




Assalammualaikum wbt....

Hari yang ditunggu telah tiba...hari yang paling gumbira....hari pe??? hari balik kampung...cuti...yahhoooo...hahhaahaha....kali terakhir balik masa raya haritu...bila tiba cuti sekolah...aku pon sibuk gak balik...coz time ni laa semua adik beradik dapat berkumpul ramai....dan riuh rendah laa umah mak aku kat kampung....macam-macam citer dapat didengar dan berita yang perlu di hapdet...hihihihi...




Kali ni aku cuti agak panjang...ada 3 bengkel dan kursus yang terpaksa aku tolak kerana tiket balik aku dah beli bulan Oktober lepas...op cos MAS adalah pilihan aku...tiket untuk sorang RM400++...pada aku kira murah laa kalau time cuti sekolah cenggini....Flight aku seawal 8.40 pagi....3 hari sebelum aku dah mintak tolong akak dan abang ipar aku jemput ktorang kat airport...ramai yang ingat aku landing Kuching....dah lama aku xbalik kampung landing Kuching....biasa landing kat Sibu...dekat jer...dalam 2 jam dah sampai umah..tapi kalau ada orang jemput laa...kalau nek bas...amik masa gak...coz kena g Sarikei...dan dari Sarikei nek bas g kampung aku....Kalau Kuching lak...lagi laa jauh....nek kete sendiri pon dalam 4@5  jam...kalau nek bas pon kena naik 2 bas...Kuching - Sarikei.....Sarikei ke kampung aku...mau 8 jam baru sampai..tu kena betul2 ikut time...kalau x..kena bermalam di Sarikei...bas terakhir ke kampung aku kalau xsilap jam 3.00 petang...de 1 tu jer bas nye pon...sedih kannn...huhuhuuh....

Sebelum balik...seperti biasa....kena packing barang...nak tau ktorang packing per?? heheeheheheh....jeng...jenggg...jenggg...




Haaaa.....sekotak besar aku bawak roti ni...roti ni memang wajib dibawak balik....coz roti ni xde kat kampung aku...haritu en suami beli dalam 100 bungkus...ikan bilis dalm 20 bungkus....tu pon xsampai 2 hari...dah lesap...hahahahha....

Keesokan harinye....hari yang ditunggu-tunggu.....

to be continue..........




JOM JOIN GA KAMEQ DEANNA








21 comments:

  1. orang borneo mmg suka sgt roti gardenia tu,,,patut dah ada kilang kt sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti ni kira wajib dibeli bila balik kampung..hiihihi

      Delete
  2. Makkk aiii banyaknya roti.. Nak niaga ke tuh? He He He...

    ReplyDelete
  3. selamat balik kampung Deanna...wah jauhnya kampung...dari sibu 2 jam lagi naik kereta...di mana kampung nya nih...JM ada kawan..kampung nya di Kapit perlu naik bot kalau x salah

    roti tu mmg x masuk pasaran di sabah dan sarawak ke sbb ada kawan dari sabah kalau datang semenanjung pun mesti dia borong roti nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti ni mmg xde dijual d sabah n sarawak...kalau de pon sikit jer yg jual..harga pon mahal..tu yg borong habis kalau balik kpg..hehehehe

      Delete
    2. oh patutlah....sbb aritu ade nmpak org borong roti tu pnya lah byk...dia kata nk bwk blk kg....ingtkn nk jual...

      Delete
  4. banyak jajan dia bwk balik ... tggu citer esok .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...anak sedara suka mkn roti nihhh

      Delete
  5. inilah souvenir terbaik bila nak balik Sarawak..:) bagi sorang satu roti ni pun da senyum lebar semua..:) murah dan mengenyangkan..hehehe

    ReplyDelete
  6. Ooooo orang Sarawak rupanya... yer memang betul, kalau orang Borneo macam kita ni balik kampung mesti beli beratus roti... saya selalu beli roti gardenia ijau tu...

    ReplyDelete
  7. Assalam,

    Saya dari blog

    http://unprivatediarytyping.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-farha.html ,

    done follow this blog. mohon follow back ya :) . Salam kunjungan ^^

    ReplyDelete
  8. jauh juga ya amek masa utk balik kampung.. jaga diri baik2 spnjg prjalanan nti hehe.. wahh byk borong roti gardenia tu.. mmg sedap roti tu! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah..hidup merantau mcm ni laa kan..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...