Sunday, 29 March 2015

CUTI SEKOLAH : IOI CITY MALL

Assalammualaikum wbt....


Sambungan dari entry aku yang lepas SINI ..... perjalanan ktorang dari utara selamat tiba di sepang dalam kul 2 pagi....alhamdulillah...selamat sampai....bila dah sampai...maka bermula laa aktiviti memunggah barang dari kete....humang aihhhh....penuh rumah dengan barang....tu baru hari pertama shopping....adehhhh......hahahhahaha....setelah siap punggah barang....masing-masing berehat.....dan tido....tugas aku plak....kena pikir...esok nak pegi mana.....tapi dalam kepala aku dah ada plan dah....asalnya anak sedara aku yang sorang lagi tu nak balik kuching 18hb....tapi bila dah kena hasut...dia tak jadi balik pada 18hb....hahahahha......last-last balik sama ngan mak dan abah dia.......so aku pon wat plan baru....coz dah berubah plan asal.....papepon....keesokkannya plan pon bermula.....apa plannye????? hehehehehehe




Memandangkan ktorang sampai umah kul 2 pagi...so ktorang nak rehat panjang skit....asalnya aku nak ajak diorang makan steamboat....kat mana??? alaa kat mana lagi...kat steamboat volcano shabu-shabu macam yang aku citer kat SINI .....tapi memandangkan masih awal...aku ajak diorang melepak kat IOI City Mall.....walaupon kunjungan pertama aku di IOI Mall tu ada kisah pahit macam yang aku citer SINI ....tapi tak bermakna aku tak datang dah kan....hihhihi...aku bawak akak-akak aku pegi Home Pro....pada yang tak biasa pegi Home Pro aku penah citer dulu SINI ....aku tau diorang gerenti suka punya....dah jangkaan aku memang betul.....akak-akak aku membeli jugak di sini.....heheeheh...beli apa??? meh aku tunjuk.....



Lepas selesai membeli kat situ...ktorang pegi lak kat kedai Daiso ......aku suka pegi situ coz murah....hehehehe....aku tengok akak-akak aku dah siap bawak bakul....nak beli banyak la tu kan...hehehehe....meh aku belanja gambar yang ada kat Daiso tuh....







Banyak jugak laa barang yang ktorang beli kat Daiso tu...hehehe...akak-akak aku dah pasti beli barang untuk kegunaan sekolah masing-masing....gigih kan....ehhehehe....balik dari IOI ktorang pon pegi kat Valcano Shabu-Shabu....masa tu perut memang dah lapar...so sesuai sangat la kan....lepas kenyang..ktorang balik umah....rehat-rehat....packing barang...tido....esoknye ktorang kemana???? ececehhhhh....ke tempat yang paling best laaa....kemana???? next entry laa yerrrr....hehheehhee


to be continued...







46 comments:

  1. Kalo masuk daiso mmg rambang mata dibuatnya..mcm2 nk dibeli ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sue....mcm2 benda nk beli hehehehe

      Delete
    2. kt daiso ade dinosor x??

      Delete
    3. kalau mcm tu baik sue jgn masuk

      Delete
  2. saam singgah..terima kasih sudi singgah kat blog.. bestnya2 jalan2 ..last pergi daiso kat KL .. tak pergi2 dah

    ReplyDelete
  3. Daiso tempat ku ilangkan duka dan lara... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii...terpikat ngn seseorang kt situ ke?? heheheh

      Delete
    2. pastu poket yang berduka...hahaha

      Delete
    3. baru2 berduka lara, pegi Daiso x?

      Delete
    4. hilangkn duka lara...sbb rmbg mata tgk brg2....

      Delete
    5. Daiso mg feveret place too...x beli pun..cucu2 mata je..itu pun dh cukup puas hati

      Delete
    6. Cucu2 mata JM? Atok2 n nenek2 mne???

      Delete
    7. Hahaaa..JM nk carik cucu banana kt situ kot

      Delete
    8. ahaahha..RiN..pantang nampak salah ejaan..JM kan Keayboard Failure

      Delete
    9. Keyboard Failure xpe...jgn Keyboard Warrior...hhihi Peace No War ^-^

      Delete
    10. JM salah sorang Virus Typo bak kata ArZ

      Delete
  4. terima kasih sebab singgah blog saya...
    done followback.. :)

    saya pun selalu pergi daiso tapi tak pernah try lagi yang kat ioi

    ReplyDelete
  5. ya allah.. kekakak memang suka nyopping ke ? CT kalo masuk daiso selalu p kat tempat stokin sbb cute2.. pastu tngk barang jugak.. ada yang x berbaloi rm5 pun rembat gak.. kalo jenis yg bekas2 tupperwear tu semua mmg CT suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu hobi diorang...so layan kan ajer...hihihiih

      Delete
    2. saya pun selalu perabih duit kat Daiso.sampai umah menung..nape aku beli barang ni..haha

      Delete
    3. Samalah, Sal! Akak tak sempat sampai umah, dalam kete dah menung hahaha

      Delete
    4. kan,,,,btul lah SS...pdhal bkn guna tp sibuk2 beli....last2 nganga ^-^

      Delete
    5. Biar nyesal beli dr nyesal tak beli hak hak hak

      Delete
    6. hihi...pepatah yg patah. ^-^

      Delete
    7. Tu bukan pepatah... Tu pepatung....

      Delete
  6. wana dah lama x pegi daiso, suka juga masuk kedai tu..jadi rambang mata dibuatnya..heheh

    ReplyDelete
  7. DAISO oh DAISO. Asal nampak kedai ni,automatik kaki melangkah masuk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adehhh..ssh tu kalau wat2 xnmpk...tlut terlnggar hahahah

      Delete
  8. klu msuk DAISO ni bhya...sbb x nk kuar..hadoiihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh! Jangan kuar! Sape soh kuar! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Hadoihh..kempis dompet oiii ^-^

      Delete
  9. klu saya tak larat . maunya berehat satu hari dok umah je ...

    ReplyDelete
  10. shopping kat Daiso memang best. Boleh rambang mata wooo

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...