Monday, 1 June 2015

SATAY WAKAF BHARU




Assalammualaikum wbt....


Haritu ktorang mintak driver bawak ktorang pergi makan....dia cadangkan makan satay di wakaf bharu....aku pulak memang suka makan satay.....maka perasaan tak menyabar tu muncul tetiba....hahahahh....masa ni la kan kalau nak try makanan kat kelantan ni...bila ada peluang...tak kan dilepaskan....heheheheh....





Akhirnya ktorang sampai kat kedai ni....nama kedai Satay Wakaf Bharu...masuk-masuk jer aku tengok banyak roti...aku terpikir..mungkin roti bakar kot...heheeeh...rupa-rupanya....roti tu dibakar cicah dengan kuah satay.....aishhhh....aku lagi suka....coz kat kampung aku pun memang selalu gak makan roti cicah kuah satay....heheheheh....

Masa ktorang sampai kat kedai ni...orang tak ramai....ada la dalam sorang dua pelanggan....ktorang baru jer duduk....satay dah sampai....wahhhh...pantas....ktorang tak order lagi satay suda mari....hihihihi....masing-masing terpinga-pinga...siapa yang order....pastu baru teringat....masa mula-mula masuk...brother tu tanya bape orang....so dia hidang satay agak-agak untuk bilangan pelanggan yang datang...hihihih....dan 1 benda aku nak bagitau....bila nak bayar...kalau ada baki satay lagi...korang jangan risau....tauke hanya kira yang di makan sahaja....yang tak habis tinggal dalam pinggan tu jer....tapi ktorang haritu....tapau yang tak habis untuk bagi kat driver bawak balik....dia pon tak larat nak habiskan satay dalam pinggan depan dia...semua orang kekenyangan setelah melahap satay yang sedap itu....lupa plak nak kongsikan gambar....heheheheheh....meh...kita tengok gambar...


satay ayam

satay daging




Kesimpulannya....sangat sedap....kuah dia gelap sikit dan pekat....makan pulak dengan roti....pergghhh.....sedap hingga jilat jari sendiri....hehehehhe...kalau korang berada disekitar situ leh la berkunjung kat kedai nih...masa ktorang nak balik...makin ramai pelanggan yang datang...tu tak termasuk yang datang beli bungkus....memang berbaloi...hihihihi




25 comments:

  1. my family favourite ni satay wakaf bharu-kalau buat makan2 wajib la beli satay kat sini.kuah satay dia terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan kuah dia...nti boleh pegi lagi kt situ...hehehe

      Delete
  2. Satu benda baru bg sue yg roti cicah dgn kuah satay...x pernah lg merasa..teringin pulak nk try..

    ReplyDelete
  3. cicah kuah sate, ala2 cucur udang la.. kuah beh kurang je kan

    ReplyDelete
  4. first nak cakap terima kasih banyak2 sebab komen kat blog saya dan sorry sebab tak datang singgah lama kat blog kak Deanna.

    mesti sedap kan makan satay kat Kelantan. saya pun suka makan satay tapi tak suka pula makan roti dengan kuah satay.

    ReplyDelete
  5. roti cicah kuah satay? kene cuba ni.. :)

    ReplyDelete
  6. x pnh lg mkn roti ngn kuah sate....

    ReplyDelete
  7. kuah sate sgt mnyelerakan ^-^

    ReplyDelete
  8. Satay kelantan memey sedap kuah pun sedap lain.. nasi impit cicah kuah syok taw.lg pulak roti harus sdp...

    ReplyDelete
  9. Kak D pnya entri buat kita nk balik kelantan rindu yg amat kat ma,aboh n mknan kelantan .. nk kelik xtaw lg raya pun belum dipastikan blh balik ke tak

    ReplyDelete
  10. tak pernah makan satay kat sini lagi.. bila2 ada trip ke sana nak singgah laa..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. sesekali makan satay mmg sedap betul kan hehehhe

      Delete
  12. Roti cicah kuah satay??? X pernah try!

    ReplyDelete
  13. klu dah mkn roti dgn nasi himpit mmg kenyanglah ... tebal gak roti tu ...

    ReplyDelete
  14. roti bakar cicah kuah satay? pertama kali dgr

    ReplyDelete
  15. kalau satay x liat kuah sedap pekat mmg kebabomm lah

    ReplyDelete
  16. roti bakar cicah kuah satay tu, first time dengar
    tapi memang nampak sedap tu
    berapa ye harga satay kat sana

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...