Monday, 23 March 2015

CUTI SEKOLAH : MISI PENCARIAN CENDOL


Assalammualaikum wbt....

Cuti sekolah kali ini...aku pon sibuk bercuti seminggu...coz kena entertain akak-akak aku sekeluarga datang....diorang datang untuk menghadiri kenduri kawen....dah alang-alang datang...diorg pon bercuti sakan di sini....selesai menghadiri majlis kenduri kawen seperti yang aku citer di sini ...ktorang bergerak pulak ke utara....misi utama ke Arau Perlis....tapi sebelum sampai Arau...ktorang mula dengan misi mencari cendol....dekat area Napoh...antara Jitra dengan Changlun....tempat paling pemes....Cendol Pulut Haji Johari.....dekat tepi jalan jer...masa aku sampai orang ramai jugak tapi masih ada banyak lagi tempat kosong...ktorang sampai dalam kul 4 petang lebih kurang....







Aku pon dah lama tak makan kat situ...kali terakhir pada tahun 2005...kira lama dah kan....tempatnya tak banyak berubah....ktorang masing-masing order cendol....meh aku belanja gambar....hihihhih


Cendol special

cucuq udang

Cendol biasa

Satay Ayam dan Daging


Terus terang aku cakap...cendol dia rasa biasa jer...coz aku penah makan cendol yang lagi sedap kat changlun....cucuq udang dia sedap...kuah kacang dia sedap weiiiii...dan satay dia...perghhhhh....sedap meletop-letop...habaq hang....over kan......hahahahhahaah...so sape-sape nak try..leh laa singgah yer...kadang-kadang...citarasa kita len-len kan....mungkin aku jer kot yang rasa cendol tu biasa-biasa jer....hihihih....hokay...selesai makan...ke mana kita???? Ke Arau jommmmmmmm......hihihihi


to be continued....

41 comments:

  1. ohh..kiranya Deaana jadi tourist guide lah ni dari Kulimm turun ke Jitra pastu terus pecut ke Arau..fuhh...dgr pun dh penat! tapi bukan selalu ye dok..alang2 kakak turun dari jauh...bila lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...gitu laa citer nyerrr....so layan kan aje kemahuan akak2 sy tu hehhehe

      Delete
    2. Pe nih.... Dengar pon penat.... Kata nak kurus... Ha ha ha...

      Delete
    3. JM nk kurus tang jari manis jerr...hahaha

      Delete
    4. kalau tidur bangun pagi esok boleh kurus kan best!

      Delete
    5. Kalau mcm tu kena tido selalu la kan..heheheh

      Delete
  2. Replies
    1. hehehhe....sy tgk pon lapar jugak ni

      Delete
  3. Hoiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Cendollllllllllllllll!!!!!!!!!! Merembessss dahhh tekak nihhhhh! Iskkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nahhh tisuuuu.....lap air liur...hahahhaha

      Delete
    2. sluurrrpp.....santan sejuk membasahi anak tekak..on...nikmatnya

      Delete
    3. Perghhh...mmg nikmat kan JM..hihihi

      Delete
  4. Siap satay tuuuuuuuuu.... Adussssssssssssss!

    ReplyDelete
  5. huiiii cendoi cucuq udang satay.... sedaaaaappppppppppppp

    ReplyDelete
  6. amboiiii.... sedapnya makan.. nmpak gaya blik kedah kena explore tmpat mkan la kalau cegini gayanya...hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...nnti leh la explore..byk woo tpt makan

      Delete
  7. Ahaha..ingatkan misi apa tadi..hehe

    ReplyDelete
  8. Aduilah....tgk cendoii trus lapaq cendoi...tgk satay lg x blh tahan... adusss

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....sila bertahan dan bertabah yerrr

      Delete
  9. menguji iman org yg berpuasa ... heheheee

    ReplyDelete
  10. wana x makan cendol..huhu tapi cucur udang tu memang menggoda..jadi lapar perut nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka cucuq udang tuhhh sedap hihihih

      Delete
  11. bleh ajak mak ayah ni.. diorang ske cendol CT dak.. tapi tu tu tu nak sate ehehehe..

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. mmg dappp lah cendoi pulut DZ..

      Delete
    2. yeahh...i miss cendol 2..hihihi

      Delete
  13. Deanna duk kulim ke... syok kalu jupi kn... hihihi...

    ReplyDelete
  14. cendol kalau makan masa cuaca panas panas macam sekarang ni memang best!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...