Sunday, 22 March 2015

CUTI SEKOLAH : KENDURI KAHWIN PART 2




Assalammualaikum wbt....


Sambungan dari citer aku yang lepas di sini .....balik dari kenduri ktorang balik umah...solat zohor dulu sebelum meneruskan perjalanan.....ke mana?  hehehehe....memula ktorang pegi Giant Nilai....tujuan utama...nak pos barang kawan aku kat limbang....bila dah sampai Giant....ktorang pon amik kesempatan untuk beli barang keperluan....coz tak lama lagi aku kena akan ada tetamu kat umah selama seminggu...hihihiihih







Balik dari Giant....aku kena wat persediaan untuk perjalanan jauh keesokkan harinya....nak tau pe persediaannye??? jengg...jengg....jenggg....hihhihii






Ke mana destinasi seterusnya??? keesokkan harinya...ktorang bertolak seawal jam 7 pagi....destinasi kulim kedah....nak wat pe pegi sana??? hehehehe...dipenghujung entry ini korang akan tau....hiway sepanjang jalan awal pagi memang clear gilerrrr.....ktorang berenti seketika di RNR...bukit Gantang....





Setelah berehat seketika...ktorang pon bergerak semula meneruskan perjalanan...untuk makluman....ini 1st time ktorang drive pergi kulim....so jalan pon tak tau sangat....hasil tunjuk ajar rakan-rakan....ktorang redah jalan tuhhh....hihihih....



Akhirnya kuar tol Jawi....masuk jawi gitueee....hahahahaha.....dah lama aku tak lalu kawasan tuh...banyak perubahan aku rasa....setelah 15 minit lebih kurang....ktorang pon sampai ke destinasinye......hehehehehh




Haaaa...nampak tak betapa gigihnye akak-akak aku pegi kenduri kawen....heheheeh....sebenonye akak-akak aku tuh dah sampai Penang hari sabtu pagi....tapi aku tak leh nak join lagi coz aku kena pegi 2 kenduri kawen seperti yang aku citer di entry yang lepas.....kenduri kat kulim nih...adalah kenduri anak angkat akak aku...sama belajar dengan anak dia dulu...Safuan..budak kulim....belajar kat kuching...bila raya....si Safuan ni beraya umah ktorang coz dia tak balik kampung..bila time weekend dia dengan anak sedara melepak kat umah akak aku yang kedua yang duduk kat kuching....lebih kurang gitu laa citernya....hihihihi...lagi meh aku belanja gambar kenduri dia....








Lepas selesai makan-makan dan sembang-sembang...ktorang semua mintak diri dulu coz kena bergerak ke destinasi seterusnya....ke mana aku bawak akak-akak...abang-abang ipar...dan anak-anak sedara aku lepas tu???? tunggu next entry yerrr....hihihiihh


to be continued....








27 comments:

  1. mesti ada banyak kenduri ni siap part part lagi hehehehhe biasalah cuti sekolah kan...

    ReplyDelete
  2. Jauhnya akak 'merantau' sampai ke Kulim.

    ReplyDelete
  3. wahhhhh ke arah utara. RnR bukit gantang tu tmpt feveret ana gak kalo balik kampung kat taiping hehe

    ReplyDelete
  4. Tu dia.. .jauh nun DM bjalan... dpt plak mk gulai kawah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gulai tuhh mmg menawan kalbu hihihi

      Delete
  5. jauh nye pegi mkn kenduri...x stay di sana ke Deanna

    ReplyDelete
  6. tapi..tapi...makan nasi dengan KARI daging je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...asal ada kari pon dh cukup..yg len tak pandang dah

      Delete
  7. makan kenduri sakan ye Kak deanna..

    ReplyDelete
  8. nampak simple je wedding...i loike!tapi lawak 'masuk jawi' tu memang orang selalu buat kalau ke utara.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...masuk jawi bg yg lom masuk jawi

      Delete
  9. banyak juga bekalan tu ya..hihik..bestnya bercuti..wana dah lama x jalan2 cuti ngan family..masa x mengizinkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...bekalan kena ckup.. untuk perjalanan jauh

      Delete
  10. rumah kiteee dekat lew ngan tol jawi.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...dekat dh ehhh...kalau tau singgah hrtu hahahah

      Delete
  11. Best cuti-cuti sekolah kita dapat berkumpul di rumah kenduri kendara kan...

    ReplyDelete
  12. Oooo ingat duk kulim rupanya g jlm2 kulim

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...