Tuesday, 24 March 2015

CUTI SEKOLAH : HOMESTAY ARAU



Assalammualaikum wbt...

Sambungan dari entry aku yang lepas....selesai makan-makan kat Cendol Haji Johari tuuu...ktorang pon bergerak ke Arau....tujuan utama ke sana....untuk carik homestay.....ini kali pertama aku duduk homestay....hihihi...coz ini juga kali pertama aku travel bersama keluarga...biasa dok hotel jer...tapi kali ni...keluarga aku yang datang pon ramai....kira 2 buah kete laa kann....nak menginap di hotel mungkin mahal sikit...so better duduk homestay...murah dan ramai boleh muat....hasil usaha kawan aku....aku diperkenalkan dengan owner homestay di Arau Cikgu Anita.....nape mesti di Arau??? sebenonye....teman dah try carik kat area jitra...changlun...kepala batas....tapi macam biasa la kan...cuti sekolah ni biasanya full...ada yang aku tanya tak berjawab pon ada...so bila kawan aku kata kat arau ada...aku pon ok jerrr...coz destinasi sebenar aku memang kat Perlis pon....hihihihihhi....




Akhirnya...aku dapat jugak homestay kat Arau....rumah semi D...3 bilik tidur...2 bilik air.....harga 1 malam RM180....ktorang memang nak duduk 1 malam jer....homestay dah dapat...settle masalah..cuma..masalahnya...aku tak pernah pergi Arau....heheheheh....hasil tunjuk ajar Cikgu Anita.....akhirnya ktorang selamat sampai....Alhamdulillah.....homestay tu kat Taman Indah....tak jauh dari Istana...belakang library....senang jerrrr...ecececehhh...dah jupe boleh laa berlagak kata senang kan....hahahahhaha....meh aku kongsikan kemudahan yang ada dalam homestay ni....









Luas kan??? selesa sangat.....Astro pon ada...siap ada movie hokayyyy.....hehehehhe....kelemahan lain aku tak pasti coz aku tak ada pengalaman duduk homestay sebelum ini...pada aku....kalau datang lagi..aku akan duduk homestay ni....owner nye pon very helpful...siap lukis peta lagi untuk aku....dan peta dia sangat membantu aku untuk sampai...heheheh...so kalau korang nak carik homestay kat Arau boleh la kontek Cikgu Anita yerr 012-557 5929.....cuma aku ralat tak berkesempatan untuk jumpa owner atas sebab jadual yang padat.....len kali kita jumpa lagi naaaa....hehehhehehehe

34 comments:

  1. luas betul rumah...mmg selesa kalau duduk ramai.nak sewa hotel memang mengalir macam tuh jer duit..

    ReplyDelete
  2. luas rumah tu 20 orang pun boleh masuk....sangat jimat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...sesuai sgt utk keluarga besar hihiih

      Delete
  3. Besar rumah tu, nmpk selesa sgt..harga pun not bad..

    ReplyDelete
  4. waahhh, memang sangat luas. Boleh bawak rombongan cik kiah ni...hehe

    ReplyDelete
  5. nampak besar dan selesa homestay tu.. nak rehat pun selesa :)

    ReplyDelete
  6. a ah le kalo travel reramai duduk hotel bleh kering poket.. ehehe.. homestay pun okay. selesa n murah..

    kt perlis mmg banyak homestay.. kat area rumah spupu CT bleh kata almost semua rumah kat lorng tu dijadikan homestay..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...mmg byk cuma bila cuti sekolah ramai dh full...hihih

      Delete
  7. Cantik dan luas yer homestay tu ^^

    ReplyDelete
  8. ruah semi d mmg luas . murah je sewanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt selesa kalau luas cenggini heheeh

      Delete
  9. Replies
    1. Betul..murah...jom SS kita jenjalan ke perlis...hihihi

      Delete
    2. Lanjeee arrr... Leh angkot selori kacang...

      Delete
    3. Ok..sy banjer homestay SS bnjer kacang..hik hik

      Delete
  10. Replies
    1. Heheheeh...kannn...selesa...nk masak pon boleh

      Delete
    2. Masak kat kedai je laaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. Oooo..lupa lak..dok umah sndiri masak kat kedai...hahahahha

      Delete
    4. rumah sendiri x besar cenggini 20x70 je

      Delete
    5. Agak2 kalu tilam tu masuk bonet... Tuan umah jerit x? He He He...

      Delete
  11. not bad la homestay dia. lagi best daripada duduk chalet.

    ReplyDelete
  12. luasnya dapur boleh main masak-masak

    ReplyDelete
  13. Luas rumahnya. Lengkap dgn macam2 pula tu. Berbaloiiii!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...