Wednesday, 11 March 2015

HUIYOO...PANJANG NYA


Assalammualaikum wbt....

Sementara menunggu turn untuk makan di pantry....aku nak up 1 entry dulu...hihihih...time lunch ni baru ada masa nak hapdet blog...hahahah...aku nak citer pasal apa sebenarnya?? Ini kisah minggu lepas...ktorang bergerak dari umah nak ke opis setiap hari lalu kat jalan jenderam...coz lagi dekat..tak larat nak ikut jalan dengkil coz biasa jem kat trafic lite simpang 4 tuh...macam biasa...jalan kat jenderam tu jalan kampung..so paling laju nak bawak kete pon dalam 80 km/j je kot...seperti kebiasaan....pagi-pagi kenderaan memang banyak....tapi rabu minggu lepas...berlaku kesesakan luar biasa....




Kalau korang tengok dalam gambar kat atas tuh...berderet kete...mula que dari sekolah teknik sepang...sampai trafic lite sg. merab....ada laa dalam 1km....so dengan tabah dan sabar nye ktorang harung jer laaa....hihihihi



Dalam 20 minit jugak laa sangkut kat situ...aku punya jangkaan mesti ada kemalangan kat depan..coz jalan tu 2 hala...kenderaan pulak banyak..memang akan jem la kan...bila dah gerak sampai melewati trafic lite tu.....huihhh...melewati...ayat skema...hahaha...akhirnya punca jem telah dikenalpasti....jengg...jenggg..jenggg....



Yaaaaa....ramalan ku benar belaka....huihh...tajuk lagu umbrella...hahahha....ada eksiden melibatkan beberapa kenderaan...kalau dalam gambar tuh....kete merah tuhhh....wolkswagen tuhhhh....huhuhu...tak pasti sape cium sape....kejadian tak jauh dari simpang nak pegi kedai bunian....kedai bunian?? hehehe...orang putrajaya mesti tau punya...hihih...lepas jer kawasan tu..jalan clear...seclearnyeeee.....akhirnya aku punch kul 7.48 pagi...nasib bek aku sempat coz WP2...hehehehhe....hokay...bilik pantry sudah clear..mau makan...chicken chop RM8 beli kat E2....hihihihi....

29 comments:

  1. perfff kalau panjang macam ni, agknya Zarith dah patah balik dah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau patah balik lgi lmbt kot nk masuk opis..heheh

      Delete
  2. tak pernah jammed kat situ.. kira awak cite ni first time akak tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekemmkdg slalu gk jem cenggini..hihih

      Delete
  3. Antara salah satu punca kesesakan di Malaysia adalah orang Malaysia ni suka tengok orang kemalangan! Tengok takpelah tapi sampai perlahankan kereta tu yang jadi jalan sesak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuu...kdg eksiden xteruk mana pon huhuhuhu

      Delete
  4. Panjng sungguh jem. Istighfar 1000x pun boleh settle ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..su..mmg smpat sgt berzikir dlm kete...

      Delete
  5. Huhuiìii....pnjgnye jem...x ckup roti nk sapu ^-^

    ReplyDelete
  6. panjang macam orang beratur nak dapatkan baskin robbins free.hehe

    ReplyDelete
  7. uiii..panjangnya..memang la kalau ada kemalangan memang jammed giler..kekadang orang yang menyibuk tu buat tambah jammed..huhu

    ReplyDelete
  8. adezzzzzz kalu sy mmg da kebas montot mcm niiii

    ReplyDelete
  9. dah boleh agak..kalau panjang berderet camtu mesti ada eksiden

    panjang! ingatkan roti john

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..kan..mesia ni kalau jem salah 1 sbb eksiden

      Delete
  10. redha je lah meredah jam tu kan ... selalunya mmg eksiden lah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...kena redha je laa kan hehehe

      Delete
  11. selalu mcm tu lah bila jam.. dh sampai tempat kejadia.. oooo eksiden rupanya.. hehehhe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...