Thursday, 26 March 2015

CUTI SEKOLAH : SHOPPING@PADANG BESAR



Assalammualaikum wbt....

Seperti yang korang baca tajuk entry kali ini..mesti dah tau kan...destinasi utama aku bawak kaum kerabat aku kan....heheheheh....nape mesti padang besar??? sebab akak-akak aku ni hantu shopping....pantang tengok orang jual...pasti tidak pulang dengan tangan kosong....hehehheeh....dah alang-alang diorang kat utara...so aku lajak betul-betul ke utara untuk shoppping.....pagi-pagi ktorang check out dari homestay....pastu bekpes....mula-mula nak bekpes kat kedai mamak depan tuh...sekali tutup lagi laaa....pestaim lak aku tengok kedai mamak tutup awal pagi...biasa pagi-pagi dah bukak...hihihiihi...selesai jer bekpes...ktorang bergerak ke padang besar.....







Jenjalan time pagi-pagi ni memang menyeronokkan...tenang jerrr....jalan pon clear jerrrr....aku tengok akak-akak aku dah macam tak sabar dah nak sampai....hehhehehe...akhirnya...alhamdulillah....ktorang sampai jugakkk.....hihhihih



Bila sampai sana...aku dah cakap siap-siap kat akak-akak aku....kena settle shopping sebelum kul 2 petang....coz nak kena bertolak ke KL semula....haaa....nampak tak padat jadual ktorang....naper kena balik awal?? coz anak sedara aku yang sorang lagi tu nak balik kuching 18 hb....harini (ketika kejadian) dah 16 hb....aku target...17hb dah ada kat KL....nak tak nak...petang tu jugak ktorang kena bergerak ke KL....aka-akak aku pon setuju...so bermula laa episod menyoping....aku tengok akak-akak aku shopping macam nak terkam pekedai kat situ....hahhahahaha....aku tak larat nak snap gambar diorang...coz masing-masing bertebaran....hahahahah...tapi aku sempat laa snap gambar yang last-last punya....hehehehe...





Nampak tak kegirangan dimata akak-akak aku....hahhahahaha

Akhirnya selesai menyoping jam 4 petang....haaaa....nasib baik aku cakap sampai jam 2 petang....kalau tak kul bape laaa akak-akak aku selesai....tu pon aku sekat diorang dari terus menyoping lagi.....kejam tak? hahahahahahaha....lepas abis nyoping....apa jadi??? tunggu  next entry naaaaaa.....hihihihi


to be continued.....





56 comments:

  1. teringat tomyam sedap kat tingkat atas arked tu...sedapnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak..dulu sy pon suka mkn kt atas tuhhh hihihi

      Delete
    2. ops, tiba2 teringat.. klu dekat dah pegi..huhu

      Delete
  2. p musim kemarau mau panas tbakar....wuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihhh...panehhhh....kulit makin gelap hihihih

      Delete
  3. hehehe kalo mai padang besaq mmg borong kacang !!! slalu borong toto narita eh ke bukan ? tapi nk buat ape bnyk2.. kacang le best ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpenah lg borong toto...borong makanan jer byk kuat mkn hahahahah

      Delete
    2. Borong toto kasi jiran... Ujung minggu bentang kat depan umah... Tido sama2... He He He...

      Delete
    3. Hahahaha...terjegil mata en suami kang..

      Delete
    4. kalo cg sek mak buat rombongan mesti nak mai sini.. pastu duyun2 beli toto.. CT pun tak faham kenape.. buat ape bnyak2..

      Delete
  4. Zumal suka beli kacang-kacang kat Padang Besar tu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh wat kudapan di kala boring heheheh

      Delete
  5. bestnya shopping... lama dah tak pegi padang besar huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pluang nnti leh g singgah...best hihihi

      Delete
  6. seronoknya shopping sakan ,,padang besar best mcm2 ada

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
    Replies
    1. godaan membeli tu sntiasa ada..hehehe

      Delete
  7. p padang besaq ni klu poket tak ckup kembung sila jgn masuk, nanti kepunan..hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...telan air liur je la kannnn

      Delete
    2. Kena isi duit dalam bag james bond...e

      Delete
    3. SS..tlg banjer ktorg beg james bond...plssssss...hek hek hek

      Delete
    4. Abis bag baru 65 henget tu buat apa? Penat bersilat... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. Tu bkn beg james bond..tu beg deanna..mne sama...kah kah kah

      Delete
    6. bukan kata jangan masuk.. jangan brani bermimpi skalipun..

      Delete
  8. Sedap tengok kacang tu.... teringin nk mkn. Kacang gajus kat rumah ni ada pokok gajus nk try goreng butir gajus tu

    ReplyDelete
  9. dh agak dh...mst pi Pdg Besar... bape koyan duit abis?? hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..sy setin milo jerr...hahahaha

      Delete
    2. Setin milo korek pakai pembaris... He He He....

      Delete
    3. Umpil jer penutup guna sudu...jenis xsabar kan..hahahahaha

      Delete
  10. Ooo p pdg besaq pokwt kena tebal, mcm2 ada...best syopping sana cuma cuaca kt belah sana agak panas la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poket sy xtebai mana...so bli kacang jer...hahahaah

      Delete
    2. Poket tak tebal beli kacang.. Kalu tebal beli kedai kacang...

      Delete
    3. kalau tebal sy bli semua kedai...bwk blik umah so akak sy xperlu dh shopping jauh2...hahaahaha

      Delete
    4. huurm kalau kat utara ni CT pun rasa kedah n perlis lagi bahang n panas dari penang..

      Delete
  11. wpn blm pernah sampai padang besar , kat sana mmg murah kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk brg kt sana yg murah dr kl..kira berbaloi laaa...hiihihi

      Delete
  12. Adusss... Kacang tu.... Bak seplastik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nahhh....splastik...kulit kacang....hahahahaba

      Delete
  13. wah.best tapi penat dan panas skit la.nk pesan brg..hehhehe

    ReplyDelete
  14. Perempuan memang suka shopping. Saya kalau pergi sana tak tahu nak buat apa. Beli apa yang patut pastu balik. Haha

    ReplyDelete
  15. kepada pengunjung2 sila berhati2 bila makan kat gerai2..terutama pada hari jumaat, sabtu atau ahad..peniaga2 gerai makanan atau minuman sesuka hati naikkan harga...apatah lagi pengunjung2 dari luar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bli kacang jer SS...hik hik

      Delete
    2. JM...tlg wat nasi grg kmpung plssss....heheheh

      Delete
    3. Jom blik kpg....hik hik hik

      Delete
    4. Nak bawak bekal apa jay emm? Nasi lemak ka?

      Delete
  16. rasa nk terkam?...excited nk melabur duit lah tu heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa...haah..dan2 tu rasa semua benda perlu...

      Delete
    2. Nasib baik dia terkam! Kalu dia baham?

      Delete
  17. Memang puas shopping kat sana! Siap RM je la kan,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu x puas kena buat umah kat sana laaa...

      Delete
  18. kalau wana pun dapat shopping, harus la muka girang..heheh.. :D

    ReplyDelete
  19. Lama tak p padang besaq, insyaAllah next balik kampung bleh smpi kut...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...