Wednesday, 18 March 2015

MENIPU UNTUK BANGGA??

Assalammualaikum wbt...


Masa semua orang dok kecoh pasal result calon SPM....macam-macam kisah kecemerlangan diceritakan di media...aku pon tumpang gumbira la kan...heeheheh





Nak dijadikan citer...ada member aku tanya pasal result SPM....dia pon wassap laa gambar kat atas....dia kata ada kawan dia bagitau gambar tu result anak buah dia....terer weii...hehehehe...tp bukan itu yang member aku tanya...dia tanya..betul ke angka giliran di atas tu  untuk calon SPM di sarawak....asalnya aku tengok angka giliran tu macam pelik...setahu aku...tu macam angka giliran untuk calon di kedah....sedangkan anak sedara "kawan" tu tadi sekolah kat sarawak....aku mula laa tercium bau ikan....hahahaha...

Dengan pantasnya aku search...tanya kengkawan...tanya pakcik google...betapa gigihnye aku membuat risikan dan siasatan...hahahaha...dan akhirnya...hasil siasatan aku memang tidak mengecewakan....nak tau naper....jengg...jenggg...jengggg....



sumber dari sini
Ok...taraaaaa....inilah hasilnyaa....korang nampak tak? Hhehehehehe...gambar result yang member aku hantar tu sebijik macam dalam gambar di atas....dan yang paling kelakar...berdasarkan sumber dari blog di atas tu...result tu sebenarnya result SPM tahun 2012....hahahahaaha...dan gambar di atas adalah tuan sebenar empunya result tuh....sp korang paham tak citer aku ni? Sila kaitkan dengan dengan tajuk yerr....hahahhaah....ini punya olang pon ada ka? Nak bangga diri punya pasal...tipu olang wooo...ntah apa laa yang dia dapat tipu cenggini kan...tak baik tauuu..tipu orang kan dosa.....huhuhu...sian aku tengok orang cenggini..moga Allah beri hidayah padanya....







26 comments:

  1. ini br sekelumit...ada lg yg lbh bsr...kesiannnn golongan mcm ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...ramai lgi yg menipu sana sini huhuhu

      Delete
  2. deana, dia terlupa tu nak kata gambar sumber google...hehehe.

    ReplyDelete
  3. hihi...almaklumlah....teknologi bkembang pesat....kikiki...tp agak2 lah nk nipunye wei..

    ReplyDelete
  4. Kita tak rugi pun dia tipu mcm tu.. syiok sendiri je lebih.. biarlah dia.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh...biarla dia dgn result dia tuhhh

      Delete
  5. Rugi diri sendiri sbb menipu orang.

    ReplyDelete
  6. ntah2 result sebenar ntah mcm mana kan..ish..ish...nk menipu tapi x pandai..rupanya boleh tahu result tu sape punya..kantoi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la JM...bila dh kantoi kan dh termalu huhuhuh

      Delete
    2. Yg pelik, puas ke hati tu dapat menipu?

      Delete
  7. ish ish...dah kenapa sampai macam tu.tapi kak Deanna kira cekap lah mata.kalau saya tak perasan tu angka giliran kedah ke apa ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dh biasa buat keje siasatan sal...

      Delete
    2. boleh jadi detektif ni..

      Delete
  8. Wahahaha..gini pun ada ye..erm,entah2,kawan member tu pun kena kencing ngan anak buah dia..

    ReplyDelete
  9. kesian org mcm ni... huhuhu....

    ReplyDelete
  10. klu sis , nak bangga pun biarlah anak sendiri . anak buah apa kes ? ... adeh ...

    ReplyDelete
  11. huhu, ada juga orang macam tu kan..ish..ish..

    ReplyDelete
  12. Yg edit keputusan spm boleh mcm2 cara ada tu

    ReplyDelete
  13. Orang sekarang makin bergeliga otak nak menipu huhuhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...