Wednesday, 4 March 2015

BERBUKA DENGAN SATAY DAN COOL BLOG

Assalammualaikum wbt...

Minggu lepas...aku puasa sunat....puasa ganti aku dah settlekan...bila ada masa aku nak puasa sunat lagi...tapi bila berpuasa...macam-macam benda nak makan kan...semuanya nak...tapi itu lah sebenarnya yang perlu kita lawan bila berpuasa...biar nafsu makan tu berkurang...kang kalau beli banyak tak habis..membazir je kang...hehehhe...bila balik dari keje...en suami tanya..aku nak berbuka dengan apa...aku pon cepat-cepat cakap...nak cool blog...detinasi yang dituju...cool blog kat Sg merab bangi...dalam perjalanan tu...aku request untuk en suami belikan satay...en suami aku plak melayan la jugak tekak aku ni kan...hihihihi...



So destinasi pertama....singgah dulu kat kedai satay...kalau dari putrajaya ke sg. merab..kedainya belah kiri...rasanya kedai tu jual satay dan otak-otak jer kot......pernah tengok kan...hihihih


Ramai jugak pelanggan yang makan kat situ...mesti sedapkan...hihihi...lepas tunggu dalam 15 minit lebih kurang...ktorang bergerak ke kedai cool blog pulak...




Sampai umah....sebelum azan..aku pon letak laa satay dalam pinggan...semerbak bau satay dalam umah aku...sepanjang perjalanan pon dah semerbak....menguji keimanan betul...hihihiih..





Aku beli...satay ayam dan daging...bila azan..aku bukak puasa dengan cool blog dan satay....alhamdulillah...kenyang...satay dia sedap...makan cenggitu jer pon dah sedap...tapi aku suka hirup kuah kacang..maka harus la makan dengan kuah....cuma kuah dia agak manis sikit laaa...tapi aku masih leh terima...nanti nak beli lagi laaa...heheheheh....

35 comments:

  1. mmg bau satay ni tak boleh tahan.. rasa mcm nak makan la la tu jugak kan.. nak nak bau kuah kacang dia smerbak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuah kacang mmg leh wat kita cair hehehe

      Delete
  2. Sateeee! Saya suka sate! Lamanya tak minum cool blog tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kak, wana pun suka makan satay..;D

      Delete
  3. time2 puasa bau satay...perrghhhh...tgugat kot

    ReplyDelete
  4. makan satay masa kenduri, dok ambik satu..satu. bila kira2 balik dekat 20 cucuk sorang.. haha.. mentang2 free makan tak hingat.. keke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik lidi satay tak telan...

      Delete
    2. lidi satay buat cucuk sanggul!

      Delete
    3. mkn free mmg sedap kannn....hahahah

      amboi JM..nak wat sanggul ke?? hahaha

      Delete
  5. Satay + cool blog..perghhh,sedap!! :)

    ReplyDelete
  6. Perghhh! Minyak kuah satay tu.... Kalau SS... SS tapis... Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
  7. Sedapnye satay...bagus deanna puasa sunat..boleh topup lompong2 ibadah kita kan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah diberi peluang utk puasa sunat heheh

      Delete
  8. IbuNoey tak makan satay sangat.setakat dua tiga cucuk tu boleh la.tapi kalau dapat cool blog,memang laju je.

    ReplyDelete
  9. wah, sedapnya menu berbuka...best2.. ;)

    ReplyDelete
  10. satay lama gak makan... cool blog febret hihihi... Loni abang jdi tertanggih hahahaha

    ReplyDelete
  11. Cool blog lagi.. deanna ni hantu cool blog erk? Hihi

    ReplyDelete
  12. cool blog tu 3 bekas..mkn berdua je kan..satu lagi tu utk JM ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...utk sy 2 hokay.....pelahap kan

      Delete
  13. satay 6 cucuk je..kalau JM...15 cucuk baru puas mkn..mkn sorang tau..itu sbb badan mcm gajah huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu jer yg tggl JM...dh belasah byk dah tu hahaha

      Delete
  14. akak duk bangi ke? saya x berapa sangat sate ni.. selalunya makan 2 cucuk je. heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy xduk kt bangi...tp pgi area situ sbb nk cool blog hahaha

      Delete
  15. sedap ke idak sate tu , pada sambal kacangnya ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...