Tuesday, 3 March 2015

JOM SHOPPING KASUT


Assalammualaikum wbt....

Masa aku pegi menyoping di Tesco haritu...aku "terserempak" dengan 1 kedai yang jual kasut....aku punya excited len macam...umpama dapat jumpa gulai kari...hahhahaha....perumpamaan yang tak boleh blahh...nak tau naper aku excited...coz aku suka kasut cenggini....dulu aku penah beli kasut dari brand yang sama tapi nun jauh di KL aku beli..kat Maju Junction...tu pon sebab pegi dengan member opis masa cuti...aku beli sebelum raya tahun lepas... selesa betul pakai...



Masa aku beli hartu harga RM49.90..sekarang dah naik....tapi tak pasti yang kat maju junction tu dah naik jugak ke tidak harga...aku pegi keje memang pakai kasut cenggini...tahan dan selesa...coz keje macam aku ni..kadang-kadang kena memanjat...mendaki...berjalan....so perlu kasut yang macam ni....lagi satu aku suka tapak dia....mencengkam gituuu...hehehehhe....


Haaaa....nampak kasut aku tuhh...ni kasut lama...dah agak buruk laa kan...hampir setahun aku pakai...masih elok lagi...memang berbaloi beli....tu yang bila tengok kasut cenggini jual kat Tesco Nilai...aku jadi tak keruan...macam nak beli 2@3 pasang....haaa...nampak tak sifat tamak tuhh...hahahahhha...tapi akak yang jaga kedai tu kata...mungkin kedai tu bukak sampai raya nanti..kedai tu tak jauh dari foodcourt...kedai yang bukak sementara kat tengah-tengah...akak penjual tu peramah...dia siap tegur kasut aku nih..."ko beli kat mana kasut tu dik?" saya pon citer laa beli kat mana....boleh pulak akak tu kata "ko cikgu eh dik?? coz cikgu selalu pakai kasut macam ni" hahahahhaha....aku tanya dia balik "muka saya ada  nampak macam cikgu eh kak?" adehhhh...akak ni...aku lom cukup sifat lagi untuk jadi cikgu....orang cekal jer leh jadi cikgu ni...kesabaran tinggi woooo....cukup laa aku melalut...meh aku kongsikan gambar yang aku sempat snap....hihihhi




nanti aku nak beli design macam ni pulak...hihihihih






Setelah memilih aku beli 1 pasang jer dulu....nanti aku nak beli lagi..perasaan tamak tu kena tahan dulu...hehehehe...





Nampak tak tapak kasut tuhh....ni laa salah satu sebab aku beli....sangat selesa...sape-sape berminat leh laa usha kat tesco tu yerr..mana tau kot-kot berkenan....leh rembat..macam aku ni haaa...hahahhahah

40 comments:

  1. kalau banyak jalan, selesa tak kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada sales memang bestkan nak nyopping.. keke

      Delete
  2. nampak lawa2 kasut tu akak pun teringin jugak nak jalan jauh tak lama lagi ni kena ready kasut yang selesa sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...kena carik kasut yg selesa kalau nk jln jauh hhihih

      Delete
  3. Cantik kasut yg deanna pilih. Sue kalo kasut yg mcm tu utk jln sekejap2 tskpe. Kalo jln lama kene pakai kadut scholl. Kaki mmg sakit kalo pki selain kasut scholl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. scholl lagi selesa kan...dulu pnh beli..mmg sgt puas ati kan hehee

      Delete
  4. Replies
    1. jangan tak pakai kasut langsung udohle..

      Delete
    2. eh...ingtkan kaki ayam jer hahahaha

      Delete
  5. syoknya dia shopping kasut... saya shopping kat bundle jer... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasut bundle pon best..cuma selalu xde saiz sy huhuuhuh

      Delete
  6. saya suka kasut macam ni..jalan banyak pun tak penat.

    ReplyDelete
  7. beli kasut ni kalau tahan lama biar mahai banyak pun tak pe kan.. sebab kita nak pijak dia hari hari.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu eny...yg penting kita puas hati kan heheh

      Delete
  8. Saya memang kalau cari kasut, antara yang kena consider - tapaknya. Sebab saya cenderung terkungkang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati2 Farrah..sis JM risau jatuh longkang lagi ...lariiiiiiiiiiiii

      Delete
    2. hahahah...selalu terkungkang ker farah?

      Delete
  9. Saya akan beli kasut bila kasut lama dah kene berganti and yang pasti design tu kene comel dan kasut flat.. saya tak suka high heels

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon xsuka high heels....suka flat jer...hihihi

      Delete
  10. cantik kasut tu..selesa nak bergerak kan deanna..

    ReplyDelete
  11. ekin beli shopping voucher free kat Nile tu beli kasut hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa...bestnyeeee dpt voucher hihihi

      Delete
  12. tgk kasut tu dah tahu size badan Deanna...fuhh...dahsyat tak?

    ReplyDelete
  13. JM x boleh pakai kasut mcm ni..nampak lagi lebar dan kemetot

    ReplyDelete
  14. biasa beli kasut muncung tajam, tumit 2 inci pastu jalan mcm montot itik ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki kita lebar...x leh pkai kasut muncung tajam mcm JM...heheheh...

      Delete
    2. aiyoo..sy xmmpu pakai mcm JM...JM slim......hihihih

      Delete
  15. nmpk selesa lah kasut tu...design pon mnarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selesa sgt...rasa nk bli lagi hihih

      Delete
  16. saya skang prefer boots je.. hehehe... rasa macam classy bila pakai... tapi xtahannya bila panas la... xde udara

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpenah lagi bli boot selalu tp selalu gak pakai boots terutama kalau ke tapak projek...hihihi

      Delete
  17. jgn lah tunjuk kedai kasut kat sis . confirm terlajak beli nanti ... hahahaaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...