Monday, 30 March 2015

CUTI SEKOLAH : JALAN TAR



Assalammualaikum wbt....


Pada 18hb...rabu...kisah menyoping akak-akak aku diteruskan lagi....dan memang itu pon tujuan diorang datang sini kan....so layan kan aje....heheheheh....ktorang bertolak dalam kul 10 pagi....sampai sana dalam kul 10.45....jalan tak jem sangat....coz musim cuti sekolah kan....ktorang park kete kat kawasan parking sebelah Petron berdepan dengan Balai Polis Dang Wangi....memang situ pon port ktorang park kete.....Destinasi pertama....ke mana??? Cer teka???? hehehheheeh





Destinasi pertama....City Point....sebelah Semua House.....situ memang terkenal dengan borong tudung.....barang-barang orang kawen....dan macam-macam lagi laa....masa ktorang sampai situ orang tak ramai sangat..so selesa laa bila membeli....





Hokayy...korang dah ready tengok hasil tangkapan akak-akak aku??? jommmm kita tengok yerrrr....macam mana prestasi diorang....hihihihihih



Taraaaaa......ada 4 plastic bag hitam yang busarrrr punyaaaa.....hambik koooo.....hahahahahah....bertenang yer kawan-kawan...ini baru permulaan....jom kita jenjalan lagi....misi seterusnya di Semua House.....bukak jer pintu...terus tengok orang jual blouse....so melepak dulu disitu.....akak aku beli dalam 6-8 helai...aku pulak sangkut 2 helai...hutang dulu ngan akak aku....hahahhahaha....amik kesempatan jugakkkk.....selesai kat situ...akak kau sorang lagi beli abaya di kedai sebelah....rembat jugak 2 helai....aku tengok jerr....hihihihihi



Selesai situ....baru laa ktorang bergerak ke destinasi sebenar......kat mana???? kat kedai tudung....nur kasih....hehhehehe




Bila dah masuk kedai nih...akak-akak aku tanpa buang masa meneruskan usaha untuk memilih tudung yang berkenan di hati....sampai bersimpuh kat situ....wat macam umah sendiri....kebetulan pulak tak de pelanggan lain...so akak yang jual memang layan ktorang jer laaa......hihihihi



Hasilnye???? korang nak tengok??? hahahahaha....meh aku kongsikan....korang jangan terkejut lak yerrr.....



Haaaaa....nampak??? semua tu akak-akak aku yang punya.....aku punya ada ke?? harus laa ada....hahhahaha.....



Ini laaa hasil tuaian aku.....aku suka tudung nur kasih coz cutting dia sangat selesa....dan yang penting...labuh.....hihihhi....selesai jer ktorang kat situ...ktorang lunch dulu kat food court Semua House....kalau korang perasan kan...semua yang aku citer kat atas tu semua citer pasal akak-akak aku....citer geng-geng lelaki pulak??? aku tak tau citer diorang coz diorang dengan agenda diorang sendiri....ktorang hanya berjumpa bila nak mintak diorang hantar barang dalam kete jer....hahahhahaha.....ktorang bergerak balik dari jalan TAR....selepas maghrib.....ke mana hala tujuan kami selepas itu??? 


to be continued.....






61 comments:

  1. wah... banyaknya borong... boleh bukak kedai jual tudung lah lepas ni.. :)

    ReplyDelete
  2. jln tar mmg heaven nak beli tudung, jubah..mmg berbaloi2

    tudung nur kasih teringin juga nak cuba, harga dia boleh tahan mahai juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu bli borong dpt murah skit sue heheeh

      Delete
  3. ni buat meniaga ke apa..haha.tapi kalau ke area Masjid Jamek ramai dok jual 'Instant Shawl' aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. instant shawl Neelofa...hiihi

      Delete
    2. Membeli smbil berniaga katanye hahahah

      Delete
  4. Ya Allah kalau dah belinya berguni dan berplastik-plastik duitnya pun mestilah berguni-guni dan berplastik-plastik. Swap dgn kad dulu memang mudah tunggu bill datang ajelah hihi..

    Syoknya shopping kalau macam ini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahah...xckup seguni duit nye kak...kemahuan berguni2

      Delete
  5. Fenomena biasa, orang sawak & sabah datang sini...borong punya banyak kan...kain, kasut beg segala-galanya.

    ReplyDelete
  6. sama jugak dgn orang brunei kalau ke KL mmg shopping tak heingat donya tu, raya tak lama lagi kannn

    ReplyDelete
  7. mak aiii shopping.. best gila.. akak2 kak deana ni tggl kat Sarwak ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. QA..mmg best tp nk ngangkut ke sana tu la slalu jd mslah heheeh

      SS..srawak kt bosan koya hahahah

      Delete
  8. amboi shopping sakan nampak tu deanna..wah, seronok wana tengok..

    ReplyDelete
  9. Ini memang shopping2 Malaysia ni :)
    Sakan membeli ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pon nsb cuti smggu je farrah...kalau sebulan adehhh hahah

      Delete
  10. huiii....meriah nye!! nk yoko2 x? agkt brg bnyk..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorrrr... Yoko2 nak buat apa? Kasi troli laaaa... Ha ha ha...

      Delete
    2. kasi troli kang, x blk srwk kakak2 tu kang...

      Delete
    3. Agkut ngn troli bru xlenguh heheh

      Delete
  11. bpe berat luggage kpl trbg kak2 bli tu???...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seberat mata memandang! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. berat lagi bahu yg memikul... tp skg pikul lg ke???

      Delete
    3. Usah di tanya bape kilk...berkilo2 bertan2 hahaha

      Delete
  12. Jarang nak jenjalan area situ.. malas sebab sesak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..kalau sesaje mmg mlas nk g situ kan hhihih

      Delete
  13. Makkkk oiiiiii! Ni soping ke niaga ni???? Hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa yg soping sape yg niaga ni???

      Delete
    2. Bersoping smbil berniaga hahahaha

      Delete
    3. Mereka dah keluarga mereka RiN nOku

      Delete
  14. Memang sakan Ya Rabbi...kalau nak buat raya, boleh jadi stok raya puasa n raya haji 2-3 tahun...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaah...jgn wat stok pakai 2@3 lapis sehari

      Delete
  15. mcm nak jaul kat sarawak je . memborong sakan tu ...

    ReplyDelete
  16. Pergh..tu dia..borong..teringat zaman bujang dulu,sokmo pergi jalan TAR.

    ReplyDelete
  17. Ya Allah...byk betul duit kakak-kakak Deanna..ni jutawan ke...sekali borong tudung berpuluh-puluh

    ReplyDelete
  18. ini stok tudung utk setahun ke..or nk bawa balik jual kat org kampung :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawak balik utk pakai sndiri de lebey bru jual hahahaha

      Delete
  19. JM nak beli tudung sehelai sebulan pun gigil2 tangan tapi klau ada FREE seat sale..jari-jari rasa x boleh duduk diam..klik..klik..klik..hehehe..penyakit tul

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyakit klik2 la tu kot JM hahahah

      Delete
    2. RiN..simpan duit tuk travel!!

      Delete
    3. Deanna : ada ubat tak? mintak!

      Delete
    4. JM..ada...ubat sapu...sapu tangan...hahahhaha

      Delete
    5. uuuish betul2.. bleh gigil2.. hahaha.. tapi kalau tudung tu rm10 rembat je miahaha..

      Delete
  20. Perempuan punya nafsu shopping memang buas! hahaha

    ReplyDelete
  21. kakak !!! tolong banje saya sekali.. saya nak jadi adik akak akak jugak hahaha.. tapi kalau ke jalan tar.. orang yg cuba nak sabar pun bleh tewas yeee dak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...sila anta proposal yerrr hahahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...