Tuesday, 10 March 2015

TAK BOLEH KE??



Assalammualaikum wbt....

Aku lupa nak kongsikan pengalaman aku berkunjung di HomePro di IOI City Mall hari tu....yelaa...aku pegi Home Pro sebelum aku pegi ke pizza hut dan mengalami "kisah pahit" seperti yang aku citer di sini .....masa aku samapi kat Home Pro...orang agak ramai....aku suka pegi tempat-tempat cenggini...coz aku leh berangan...heheheh...




Dulu masa kat aku duduk kat KL...aku selalu gak menyinggah kat Houz Depo...konsep lebih kurang macam Home Pro jugak laa kan...tapi kalau pegi IKEA....aku risau aku terbeli terus...hahhahaha....sebab tu aku hanya akan pegi IKEA kalau aku memang nak beli barang...kalau setakat ko nak cuci mata...tok usah laa...silap-silap...cuci wallet terus...sampai kempis hokayyy...hahahahah....masa aku kat Home Pro tu...sempat gak laa aku snap gambar....









Bila aku dah settle snap gambar...pastu ada pengumuman....tak boleh amik gambar....Erkk??? hmmmmm...kadang ada tak logik nye larangan cenggitu kan...kalau macam aku....nak bali barang yang atau nak renovate umah ke...bilik ker...mesti laa kena tengok jugak harga...design...so snap gambar leh jadi rujukan untuk perbincangan kat rumah...kadang bukan kita leh terus decide kat situ jugak...coz kalau nak renovate...bukan untuk sehari dua...kadang berpuluh tahun...mesti nak kena pikir panjang....mungkin larangan untuk amik gambar sebab takut design kena ciluk ker??? entah laa...tapi kalau orang yang menciluk design...tak amik gambar pon leh ciluk jugak kan...kalau rasa takut sangat design kena ciluk...sila patern kan design anda...so sape-sape ciluk leh disaman...macam kes tudung Fa***** haritu....baru la bijak....tak gitewww??? huhuhuhuh....len kali kalau korang tak suka orang amik gambar produk korang...sila pampang besar-besar signboard kat luar kedai bagitau...tak boleh amik gambar...sekadar pandangan aku...enjoice...hhehehheh


34 comments:

  1. Replies
    1. SS pakai sabun fab cuci rambot!

      Delete
    2. huihh...rambut ala2 model la kan kalau guna fab hahaaha

      Delete
    3. Fab boleh membunuh bakteria

      Delete
  2. Setuju dgn deanna kalo x leh ambik gmbr ltk signboard siap2 dpn pintu kedai...

    ReplyDelete
  3. Best jugs sekali sekala cuci mata ke tempat macam.ni kan Deanna.. ;)

    ReplyDelete
  4. saya pernah kena warning amik gambar utk set hantaran ... cantik sinki tu .

    ReplyDelete
  5. x boleh ambil gambar pulak...kiranya ada CCTV lah ye dalam tu.. ke ada org repot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la JM...tapi ramai jugak yg sy tgk amik gambar mungkin bkn sbb sy sorg kot...tu yg ada org report tuhh...hihihi

      Delete
  6. Salam pkenalan...singgah sini n terus folow...

    Fuhh byk dh baca review pasal kedai ni...xsempat nk g lagi...ni kena g jugak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...terima kasih sudi singgah...

      Delete
  7. kat ikea boleh jer amik gambar... mengada2 lah takleh amik gambar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tul tuhh...rilek jer amik gmbr kt ikea tuu hihihiih

      Delete
  8. Replies
    1. memang rambang...tpi rege mcm mahal skit huhuhu

      Delete
  9. kat ikea tu... siap dok berselfie lagi saya hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh apply jd model dia laaa ZF hahahah

      Delete
  10. sbb nama dia Pro kot tu dia xbg ambek pic..hihu pto la sgt

    ReplyDelete
  11. Kisah pahit tu dah manis kaaa belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kisah pahit memang kena telan walaupon dah tak bape pahit...tpi xmgkin jd manis hhaahha

      Delete
  12. Kalu amik gambar dengan tokei kedai boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk..segan laa plak...hik hik hik

      Delete
  13. kalau dia tau yang tangkap gambar tu blogger femes mesti dia sesal separuh nyawa.orang bagi marketing free pun tak ndak.rugi wei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mgkin de kot blogger yg pemes snap gmbr kt situ kan...melepas pluang diorg kan hohohh

      Delete
  14. pelik bila diaorang tak bagi amik gambar kan? diaorang takut orang lain ciplak design diaorang agaknya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...