Thursday, 5 February 2015

KERJA MAKIN MENIMBUN


Assalammualaikum wbt...

Saje jer aku nak citer kat sini kan....macam ko sorang jer ada keje kannn...hahhaahaha....sabar....aku cuma nak kongsi perasaan aku jerrr....hihihii....kalau tengok gambar kat atas tu....sama laaa macam apa yang aku rasa...dengan masa yang terhad..keje makin banyak...sampai aku tak tau nak buat yang mana dulu....huhuhuhu



korang pernah tak rasa...makin banyak kerja yang korang buat makin banyak yang tak siap??? boleh paham tak ayat tu??? hahahahhaa....maksud aku cenggini...makin banyak ko buat kerja...makin banyak kerja yang ko buat tak siap-siap.....hahahhahaha...lantak laa korang paham ke tak....tapi itu laa yang aku rasa.....penah satu ketika..aku buat kerja dengan bersungguh-sungguh sampai tak pasan jam dah menghampiri jam 4.30 petang....tapi bila aku tengok kertas kerja aku...masih banyak yang kosong tak berisi.....huhuhuuhuh....apakah punca sebenar????



Bila aku recall ...rupanya masa aku banyak digunakan untuk sesi "coaching"....ececehhhh...macam terer lak ko kannn....hahahha....actually...banyak masa aku digunakan untuk bagi ceramah free pada mereka yang terlibat...terutama yang melibatkan kelemahan yang dilakukan dalam prosedur yang ada...satu persatu aku ajar macam mana "treatment"yang betul.....kadang-kadang pemahaman yang berbeza membuatkan mereka silap pemahaman...dan ada jugak yang hanya baca sekerat jer peraturan yang ada....tu yang jadi pemahaman yang lain...pada aku...ni bukan masa untuk aku tunjuk pandai...tapi sekadar berkongsi pendapat dan pandangan untuk mereka perbaiki diri....aku lebih bangga kalau mereka dapat memperbaiki diri bila ditunjukkan jalan yang benar....yer pakkkk....betul...jalan bener dehhhh.....hahahhahahaha....sekurang-kurangnya aku belajar sesuatu dari mereka dan aku juga mengharapkan mereka belajar sesuatu dari apa yang aku kongsikan....setiap tempat yang aku kunjungi.. aku akan mendapat ilmu baru...and dats y i luv my job.....yeahhhhhhh....hehheheehehe

34 comments:

  1. Aduyai..banyaknya kerja..kekadang rasa stress pula bila mkin dibuat kerja tu makin lama pula nak siap..huhu..

    Selamat menyiapkan tugas..

    ReplyDelete
  2. Kalau dah menimbun, memang xtau dah mana satu nak mulakan dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tenung dlu bru leh wat keje..heheheh

      Delete
  3. ok la tu, boleh updated satu entry.. hihi.. kerja memang tak pernah habis.. lagi dibuat lagi datang.. gitulah hari2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..mni pon sibbek auto publish..kalau x..mmg xsempat jugak

      Delete
  4. Pahala banyak tu coaching orang.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaa..harapnye dpt pahala kan..hehehe

      Delete
  5. Lagi byk berkongsi ilmu sebenarnya mengasah pemahaman kita pd sesuatu ilmu tersebut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...utk kebaikan kita sndiri kan..hihhihi

      Delete
  6. betul..slagi hidup selagi tu la keje xhabis..just kena ingat keje hari ni bukan utk disimpan esk..gud luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aggp je laa keje itu 1 ibadah..heheheeh

      Delete
  7. Mungkin jugak sebab nak menghabiskan tembikai semalam jadi keje semua tak abis... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih berbaki lagi tembikai tu...hahahaha

      Delete
  8. Biasa la tu. Yang penting selesaikan satu persatu, takut nanti datang migrain..

    ReplyDelete
  9. Coaching ye.. wonderful, dapat gak bg ilmu kat orang lain. Boleh tambah pahala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah kalau dpt pahala kan...hehehe

      Delete
    2. kerja yg baik sudah tentu dapat pahala..tulis entri yg baik2 juga pahala :-)

      Delete
  10. coaching ea? nk wat acaner, kena gak la setelkan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak x nak mmg kena setelkan..heheeh

      Delete
    2. Cik Anamizu tolong laaaa setelkan...

      Delete
  11. hehe..faham sangat kak.kadang-kadang pelik, dah spend masa berjam-jam, hasil takde jugak..huhu.

    salam kenal ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh..betul..itu la sbnr yg sy hadapi..

      Delete
    2. lahhh kak sal.. baru kenal ka..

      Delete
    3. Hai Sal...salam kenal dari sis JM

      Delete
  12. kerja tak kan habis.. ada ja tiap2 hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau keje habis esok x perlu gi keje lah ZF :-)

      Delete
  13. selaluuu ... makin lama buat makin banyak buat.. makin bertimbun keje tu... mmg kena adjust dan manage betui2.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. keje JM hari2 menghap komputer...balik rumah pun ngadap komputer je..mmg atas meja kurang kertas..tapi yg x best tu keje jenis dapat pagi petang perlu siap x boleh tangguh2..kekadang nk berak pun x sempat...seterehhhh

    ReplyDelete
  15. selalunya x tau mana nak buat dulu ... tu yg end of the day yg ptg tak terusik pulak ...

    ReplyDelete
  16. Kerja kalau banyak sangat memang pening kepala. Tapi kan kak, ramai orang kata kakitangab awan ni kerja sikit je. Tu yang ramai mengulat tu. Baca entry akak ni macam tak caya je citer tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...