Saturday, 14 February 2015

KESAN HARGA MINYAK TURUN


Assalammualaikum wbt...


Korang dah rasa dah kesan daripada harga minyak turun?? harga barang dah mula turun??? leh share barang pe yang turun tak?? Coz so far aku tak jupe lagi barang yang turun....atau mungkin aku jer yang tak alert dengan harga barang??? hmmm...mungkin jugak....cuma aku nak kongsikan...kesan  harga minyak terhadap aku.....heheheheheeh...






Nampak tak tuu??? hehehheeh....RON97 minyak kegemaran ku telah habis....dan ini lah kesan harga minyak turun yang aku maksudkan....hehehehe...bila harga minyak turun...permintaan terhadap RON97 pon makin meningkat...sekarang aku selalu mengalami masalah bila nak isi minyak coz RON97 selalu kehabisan.....dah macam pisang goreng cheese....lakuuu...coz murah dan lebih berkualiti.....hahhahahaha...


Disebabkan harga minyak turun..ada yang kata....harga teh ais dan milo sebungkus lagi mahal dari harga minyak 1 liter....hahahahahah....bila harga minyak naik...dan dan tuuu...harga barang semua termasuk teh ais dan milo naik....bila harga minyak turun...semua carik alasan tak nak turun harga.....aihhh....memacam laaa kannn....harap-harap masih ada sinar untuk harga barangan turun sejajar dengan penurunan harga minyak.....sama-sama kita doa yerrr.... (^_^)

24 comments:

  1. Walaupun harga minyak turun, harga brg still mcm tu juga, x turun pun. Terasa sgt bila beli brg dapur hujung minggu. Terasa duit mengalir mcm air terjun. Ni baru utk 5 beranak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuhh...mmg cepat jer rasa duit tu keluarkan..huhuhu

      Delete
  2. guna air tak masak betul2 pun.. sebungkus dekat rm2.. gitulah.. minyak turun naik, harga barang naik n naik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga barang bila dh naik...mmg ssh sgt nk turun kan

      Delete
  3. isi minyak rm50, dah boleh senyum tengok meter....bolehlah nak jalan2 selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skg leh laa jenjalan kan sementra hrga myk turun hihiih

      Delete
  4. walaupun harga minyak turun, sy tetap guna ron 95. dah jimat, jimat lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...ikut keselesaan kita kan....mne yg sesuai....

      Delete
  5. nak CNY ni susah sikit nak tengok harga turun . mungkin lepas CNY kot ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa...harap2 ada brg hrganya yg turun kan

      Delete
  6. hrga sma jg...blum nk trun kot @-@

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..moga ada jugak yg turunkan harga

      Delete
  7. sebab itulah kita kena desak kerajaan dan peniaga supaya turunkan harga barang sebab harga minyak dan turun. tapi sebab ramai sangat peniaga yang KEPALA BATU dalam Malaysia ni tu yang susah tu.

    ReplyDelete
  8. Bukan aje harga minyak yg turun... Matawang kita pun turun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi memburukkan keadaan kan...huhuhu

      Delete
  9. memang harap sangat harga barang akan turun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu wana....moga ada hrga yg turun

      Delete
  10. no wonder lah adik JM bising2...cari semua station minyak Ron 97 sold out

    ReplyDelete
  11. bagi kami traveller ni FRUST sbb harga minyak turun then nilai mata wang pun turun...RUGI!!!! duduk diam2 je lah kat umah...perlu kurangkan jalan-jalan mkn angin huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila matawang turun lagi laa mahal hrga barang terutama yg import....huhuhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...