Tuesday, 24 February 2015

MASIH INGATKAH DIKAU AKAN DIRIKU??



Assalammualaikum wbt...


Ingat tak telefon dalam gambar tu??? hahahaha....telefon cenggini laa yang korang guna masa dulu-dulu kan??? jangan nak tipu laa kata tak pernah guna.....heheheheeh....aku ingat lagi masa belajar kat U dulu....asal ada jer telefon ni...mesti akan ada barisan panjang.....tunggu turn....tu kalau kat area dewan kuliah atau kelas....kalau dalam asrama??? lagi terukkk.....hahahhahaha....siap letak selipar untuk amik turn....coz tak larat nak tunggu orang depan bergayut.....yang paling tak tahan...bila gayut....sambil pintal tali telefon tuh....sampai bergulung-gulung....silap-silap terkeluar wayar.....hahahahhahahahaa.....




Dulu masa duduk kat Kolej Bukit Kachi 2 UUM....sekarang mungkin dah tuka kot nama.kolej tuhh...bilik aku betul-betul dekat sebelah telefon nih...maka bilik aku laa port terbaik budak-budak yang tunggu turn lepak...ada yang nak tuka duit syiling laa...dan macam-macam lagi laa....dan paling rare...siap nak beli megi dan tumpang makan kat bilik aku semata-mata nak tunggu turn....adehhh.....saat yang paling aku tak suka...bila ada yang bergaduh pasal telefon ni...jumpa pulak yang jenis bergayut 2@3 jam....aihhh....boleh cair gagang telefon tuh....bila orang seterusnya nak pakai...masih terasa panas lagi gagang nyer....hahahhahaha....macam-macam hal laa kan...tu baru citer pasal telefon...sekarang..telefon ni hanya dipandang sepi jerrrr...padahal...suatu masa dulu....dia sangat fofular....mesti telefon tu menyapa orang yang lalu lalang "masih ingatkah dikau akan diriku?" hahahahahhaahahah....



31 comments:

  1. nak bergayut takde orang dengar...bangun pepagi jam 5 untuk kol kampung...mgaduh sebab rindu nak balik....hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..gitu laa keadaan bila kita merantau kannn

      Delete
  2. hahaha...nostalgic sungguh... mmg sgt berguna masa zmn student...dr sek.rendah smpi lah msuk U...x de syiling, bli phonecard...pastu kumpul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Public Phone yang dah tak guna.. Boleh jadi TABUNG!

      Delete
    2. ha'ah lah...good idea..hahahah

      Delete
    3. takut org len korek lak telefon tuh kang...hahahaha

      Delete
  3. cntik lagi public phone tu ye...

    ReplyDelete
  4. Deanna bljr kat kedah ke? Uum sintok? Dulu dok asrama guna telefon nk telepon parents sbb rindu. Gayut sambil lap ayaq mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah su...dok sintok 4 tahun...heheheheh....adegan lap mata mmg wajib kan

      Delete
  5. harus la ingat deanna..dulu2 sebelum ada hanphone atau kredit habis benda ni la yang dicari buat 'begayut'..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...kan...bergayut smpai kebas kaki

      Delete
  6. haha..mau tak ingat.kenangan zaman sekolah tu.ada je telefon rumah, tapi tak nak kantoi guna public phone..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo... Ini rupenya keje Cik Sal... He He He...

      Delete
    2. haaaa...kantoiiiii...hahhahha

      Delete
  7. Replies
    1. insyaAllah mun ada kesempatan mek join hihihi

      Delete
  8. Dpp SME tu...
    saya zaman poli dulu rajin guna hahahah bergayut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergayut sampai dahan patah ke? He He He..

      Delete
    2. dah tuka nama ehh Zarul....hehehe...Dpp tu mende pe?? dewan perwakilan pelajar ker? hahahahhahaa

      Delete
  9. ai masa u dah xlayan fon ni.. kat U ai study xdak pun.. huhu.. masa dok asrama time sekolah mmg jadi rebutan lah.. walaupun dah ada dekat 10 bji, masih jadi rebutan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...mgkn kita bukan sezaman tu yg xde dah kt U.....

      Delete
  10. SS pakai tin... Ikat benang... He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti zaman paleolitik kan SS hahaahahaah

      Delete
  11. hahaha igt sgt
    btl2 nostalgia la pondok telefon ni..
    korek syiling nak bergayut kononnye.
    skg kalau jmp je ganggang nye dah xde

    ReplyDelete
  12. betullah . paling hangin dgn org bercinta kat public fon ... grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahha...leh wat gaduh tauuu...dulu ada kes siap tarik rambut....adehh....sama2 xsabar kan...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...