Saturday, 21 February 2015

GERAI SIMPANG EMPAT


Assalammualaikum wbt...


Balik dari menyoping di Jusco Equine...en suami ajak singgah di 1 gerai untuk makan sebelum balik umah....gerai makan mana?? kalau sape-sape pernah lalu hiway dengkil nak ke KLIA mesti tau gerai yang kau maksudkan ni....kalau korang dari putrajaya..lalu simpang empat femes dengkil tuh...gerai dia terletak di belah kiri....yang jual cendol bakar di siang hari.....haaaaa....dah tau kannnnn....hihihihhi....kalau lalau situ memang ramai orang singgah makan....cuma ktorang belum ada kesempatan untuk makan di situ....so malam tu ktorang nak makan kat situ....



Sampai kat situ...nak carik ruang untuk parking....korang kena hati-hati yer coz tinggi gak jarak antara jalan dan tanah kat situ..si hitam aku kena sanggat kat bawah...so terpaksa pilih tempat yang sesuai untuk masuk...akhirnya parking kat depan kedai...masa tu dah jam 10 lebih...pelanggan masih ramai jugak masa ktorang sampai...aku order ape??






Aku order air bandung cincau dan mee udang.....en suami...air laici dan nasi goreng udang....aku dapat air bandung tanpa cincau...tapi aku belasah jer...malas nak soal siasat...coz perut aku dah lapar....Sedap tak?? hmmmmm...korang nak jawapan ikhlas dari aku??? Mee udang dia...boleh laa...tapi mungkin aku pernah makan yang lagi sedap..so aku bagi 6 out of 10....nasi goreng dia...lembik....aku bagi 4 out of 10....tu pendapat aku la kan...mungkin tu bukan menu yang terbaik diorang..aku kot yang salah pilih menu...tapi kalau nak datang balik untuk makan mungkin tak kot...tapi kalau nak try cendol dia mungkin aku akan datang lagi...hasrat hati nak makan cendol tapi mungkin sebab dah malam so cendol dah tak ada...huhuhuuh....

Lepas makan....bayar...dan sebelum sapai umah..ktorang singgah drive thru restoren makan segera yang dekat shell kota warisan....nape nak beli makanan lagi?? sebab ktorang tak puas makan....means...masih rasa macam tak kenyang....mungkin sebab ktorang tak dapat menikmati makanan sebelum tu...tu yang rasa perut masih ada kekosongan...huhuhuuh



Pastu leh makan dalam kete....dan sampai umah dengan hati gumbira coz perut dah kenyang...lalallalalalala....Alhamdulillah...rezeki dari Allah...tidur sambil senyum....hihihihi

36 comments:

  1. Perghhh... Mee Udang... Perghhh...

    ReplyDelete
  2. Mee udang dia nampak sedap. Air laici feveret sue ^^

    ReplyDelete
  3. mengancam lah mee udang sangat memikattt hati ku

    ReplyDelete
  4. Mee udang...byk betul udangnya..ini baru betul mee udang! Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...udang sajeeee kannn meriahh

      Delete
  5. rasa segar tekak minum sejuk2 musim panas macam ni kan deanna..hehe..terliur wana tengok..

    ReplyDelete
  6. sedapnya air bandung dengan air laici tu. haha. saya tak pernah rasa lagi cendol bakar dan nak tahu juga apa rupanya cendol bakar tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol biasa..pak bakar yg punya bisnes...jd lah Cendol Bakar..

      Delete
    2. sy pon xpnh mkn cendol bakar hahaha

      Delete
  7. ramai org blm tentu sedap ... sekrg2nya mknn tu masih boleh ditelan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...kdg org dtg sbb dekat...heheh

      Delete
  8. Replies
    1. kalau minum Air Bandung di Bandung mesti lagi best kan Rin

      Delete
    2. iya dong...bila nk ke bandung JM??

      Delete
  9. Salam. Hee sedap mee banjir udang itu.

    ReplyDelete
  10. mee udang tu perghhhhhhhhh rasa nak kutip2 udang tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaah...kutip udang jerr yg len tinggal

      Delete
  11. mee udang tu...tgk pun dh tahu tak sedap...nampak! baru tgk dah tahu belum rasa lagi..power tak JM ahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mee udang ke mee hailam byk udang?? hebat JM, tgk aje blh tahu...nuntut ilmu ngn Nujum Pak belalang ke?

      Delete
    2. mee hailam yang tak ada hailam di dalamnya....

      Delete
    3. huihhh....tererrrr nyeeee hahahha

      Delete
  12. sedapnyaaa.. terliur tgk . ehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp xterlawan yg kat kuala sepetang tuhh...mak jah hahahah

      Delete
  13. hahaah same lah tu..
    ayu kalau xpuas makan kene cr makann yang puaskan perut ni jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...mesti kena carik jugak mknan tambahan hahahah

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...