Sunday, 8 February 2015

SHOPPING DI JUSCO BALAKONG


Assalammualaikum wbt...

Hari ahad lepas ktorang pergi jenjalan di Jusco Balakong...kali terakhir aku pergi menyoping di sana pada tahun 2008....kira dah lama kan...biasanya aku pergi Jusco Equine jer...coz dekat sikit kan....tapi kali ni gatal lak nak pergi yang dekat balakong tuhhh....hehhehehe


Sampai sana dalam kul  12 lebih...punya laa ramai orang..huihhhhhhh......nak masuk entrance jusco pon dah kena que panjang....rupa-rupanya mesin tiket ada 1 jer berfungsi...sabar jer la...pastu ujian seterusnya nak carik tempat parking...akhirnya ktorang parking kat roof top....tapi panas gilerrr masa tuhh...so redha jer laaa..bila masuk jer shopping kompleks tu...aku tengok..huihhh....ramainyer manusia....aku pon cepat-cepat carik benda yang aku nak...tak sampai 2 jam...ktorang balik...aku dah tak ada mood nak shopping...tak selesa...bila orang ramai... tapi sebelum balik tu aku sempat jugak snap gambar....hihihihi



Sebelum keluar dari kawasan jusco tu aku baru perasan...dah banyak deretan kedai di sekeliling bangunan tuh...seingat aku...masa aku kerja kat area balakong...opis aku kat belakang CIMB bank masa tuhh...bangunan yang ada ketika itu cuma econsave...coz aku selalu pergi dengan member opis beli barang opis kat econsave...kiranya area situ tempat aku bermain laa kan...tapi bila tengok sekarang banyak betul bangunan yang ada...siap ada spital lagi sebelahnyer...columbia asia hospital....aku ikut exit cheras perdana....banyak betul dah bangunan kat situ...padahal situ ada kedai jual spare part n kete potong jer dulu.....cepat betul kawasan situ membangun....sebelum kuar dari kawasan tu aku sempat jugak snap gambar bangunan sekeliling..kecuali gambar spital tuhh...hihihihi





23 comments:

  1. CNY sales pakat ramai org nk shpping ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..tu laa...tp lg ramai org melayu yg shopping..1 mesia kan...hahahaha

      Delete
  2. cny sales gila2 . saya mmg tunggu sales cny setiap thn ... geram je tgk kasut tuh ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon tgk jer kasut tu..nk cuci mata pon dh xselesa tgk org ramai..tp selamat duit...hehe

      Delete
  3. Kalau ada tempat membeli belah memang cepat la kawasan tu membangun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan..trutama kalau de kompleks beli belah yg fofular...hihihi

      Delete
  4. CNY dh dekat.. banyak salesss!! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg dugaan betul kalau de sales ni...hahahah

      Delete
  5. Replies
    1. Agak jam laa skg ni..dulu ok lagi...hehehe

      Delete
  6. ramai sbb chinese menyopping utk CNY...mana2 mall pun ramai dorang ni..lepas tu dh x berapa ramai

    ReplyDelete
  7. psst : menyopping apa lah di Jusco tu...hari tu ada gak pegi jusco cuma beli limau lokan

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, lokan ke lokam?? lokan bkn sejenis kerangan ke??

      Delete
    2. alamak...ahahah..SUDAH TUKAR ka...

      Delete
  8. Sekarang ni malas nak keluar shopping! Sesak nak CNY. Tapi teringin gak nak gi cari buah limau on sale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lpas CNY diorg jual lelong...kira off season dh..

      Delete
  9. Minggu lepas wana pun gi shopping..best..shopping terapi jiwa..kan..

    ReplyDelete
  10. CNY, sales gila2...tu org serbu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...