Sunday, 15 February 2015

NASI GORENG SAMBAL BELACAN


Assalammualaikum wbt....

Ingat lagi tak dengan sambal belacan paling asli yang aku pernah citer di sini ??? heheheheh...selain daripada makan dengan nasi panas .....ada macam kekdah yang boleh kita makan dengan sambal tersebut...antaranya...leh makan dengan roti...leh wat macam sardin roll cuma tuka sardin jer....lagi??? heheheheheh



Lagi......leh wat sebagai rencah nasi goreng....haaaaaa...korang pernah wat??? aku pernah buat....bila??? time aku malas...hahahhahahaah...bila jadi pemalas ni mula laa otak aku ligat carik jalan singkat...lebih kurang macam inovasi laa kannnn...heheheheh....





Taraaaaa.....dah siap nasi goreng sambal belacan aku...sedap dimakan untuk sarapan pagi...makan plak ngan telur mato kobau....nyummm...nyummm...kata ku lagi...hahahahahah....korang bila lagi???

30 comments:

  1. SS kalu malassss.... Banggggg! Nasiiii goreng pedas satuuuu! Siappppp! Limau suammmm satuuuu! Siapppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat abg tu buatkan ya...sebut ja dh siap..

      Delete
    2. hhahaa...kira rajin laa tu SS...coz rajin order...hahahah

      Delete
  2. erm, memang sedap giler kan..wana pun suka makan..buat bila time rajin dan rasa teringin sangat nak makan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wana...time rajin jer bru ada mood nk buat hihihi

      Delete
  3. sedapnye, pedas makan pulak dgn nasi goreng panas, tambah sket dgn keropok ikan...wow mavelles..mavelles

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihh...mkn ngn kopok lgi sedap tuhhh hihhii

      Delete
  4. Haah...salu wat gak...klu ade nasi+smbl tumis @ smbl belacan...hmmm..dapp

    ReplyDelete
  5. saya kalau buat samabl belacan mmg akn buat lebih..sbb nnt nk buat nasi goreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...macam sama jerrrr ngn sy..heheh

      Delete

  6. Saya kalau malas.. meggi lah jawabnya.. nasi goreng ni kira rajin lagi lah tu hehehe.. ehh sedapppp nyaaaa nampak nasi goreng tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira rajin ehh....hahahah...megi pon pilihan utama bila malas kan

      Delete

  7. Saya kalau malas.. meggi lah jawabnya.. nasi goreng ni kira rajin lagi lah tu hehehe.. ehh sedapppp nyaaaa nampak nasi goreng tuuu

    ReplyDelete
  8. Kitak molah mek lapar koh....mauk juak.

    ReplyDelete
  9. mencik!! x boleh mkn belacan...alergic! sedih kan huhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM...amik bau aje, x blh makan....hehehe..mcm undang2 citer p.ramlee tu..

      Delete
    2. alaaa...ruginye JM...hahaha..sy pon xleh gak mkn...coz gatal..tp makan jugak...xkireeee

      Delete
  10. kalau malas sgt..nasi goreng kampung je lah..kalau rajin nasi goreng PATTAYA heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu malas... Tido aje laa JM...

      Delete
    2. Tdo x lena klau perut lapar nanti meracau heeee

      Delete
    3. tido sambil mngigau mkn nasik kang hahaha

      Delete
  11. sis klu malas , ngap roti je . bekalan roti gardenia mmg sentiasa ada ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sy kurang skit mkn roti..tp kalau dh lapa ngap jugak

      Delete
  12. Sedapnya.. dh la xbersarapan lg. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahah....xpe leh carik nasi goreng jp g kan

      Delete
  13. Itu msh tahap rajin lagi tu kalau hasilnya nasi goreng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...rajin ehhh...igtkan itu plg malas

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...