Wednesday, 18 February 2015

AKU PERLUKAN KELEGAAN


Assalammualaikum wbt....

Bila keje dah menimbun...maka stress tu datang perlahan-lahan...sambil membukit...pastu...akan terbentuk laa gunung stress...bila dah tak tertahan..maka meletup laa gunung tuu...memuntahkan laharnya...maka orang sekeliling akan terkena tempiasnyerrr....lebih kurang gitu laa...perumpamaan ringkas yang aku boleh guna untuk mengaitkan stress dengan kita...tapi teruk sangat ke stress aku nih??? dah tahap gunung berapi ke?? hehhehe...jangan risau...stress aku masih diperingkat membukit...asal nampak jer bukit...kena tarah...so rata balik....hahahahha....




Stress zone aku telah lama aku tinggalkan...ada masa nanti aku citer macam mana hidup aku masa tuhh...dan disebabkan itu jugak laa blog aku bersawang hampir setahun...hehhehe...kali ini...stress tetap ada cuma tak seteruk zaman yang aku maksudkan...so far alhamdulillah...gunung berapi belum pernah meletup....heheheh....kalau ikutkan..mana-mana keje tetap ada stress..cuma kena pepandai laa kan nak uruskan...sekarang...level of stress aku makin berkurang...nak tau nape??? hehehhe

Fasa 1...2...3... telah berjaya aku lalui...fasa 4 dan 5 ni...len sikit...len macam mana?? coz fasa ini memerlukan communication skill yang tinggi...ecececehhhh....hahahhaa..dalam erti kata len ...ko kena present...present apa?? present kajian yang ko dah buat...kepada sape?? hehehehehe...my big big big bos laaa....hhahahaha...fasa 4 aku dah present dengan my big big bos..."datuk".....pada 30 Januari yang lepas...dekat kul 6 petang baru settle...semalam...17 Februari....tiba masanya untuk aku present pulak kepada my big big big bos "tan sri".....mula jam 10.30 pagi hingga 12 tengahari....jadual presentation ni kena ikut jadual diorang...coz diorang nye jadual memang padat giler...hihihihi



Gini laa keadaan bila present ngan my big big big bos....tapi bila fail tu dah tutup...bermaksud aku dah settle...dan yang penting....kelegaan telah datang....hehheheh...makanan kat depan pon aku tak da perasaan nak makan...setelah sesi soal jawab...sambil bommm...bommm...kebabommmm....hehehhee...ktorang pon balik...sebelum balik tuhh singgah dulu kedai 1Malaysia..kat sebelah blok hq ktorang...tujuan utama...beli air...kering tekak weiii..aku penat bercakap masa presentation dan sesi soal jawab...naseb baik mood my big big big bos ok jerr...so kuar dari bilik meeting tu dengan senyum di bibir...hhihiihih...ok..tu jer nak citer...aku nak layan kelegaan aku dulu...enjoy the moment kan...hihihiih...sebelum mencapai keje yang masih tak siap-siap lagi nih....heheheheh

27 comments:

  1. Mesti rasa lega yang am at sangat tu kan Deanna..

    ReplyDelete
  2. moga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  3. Fuh terus rasa lega dah hilang satu beban. Boleh enjoy holiday.

    ReplyDelete
  4. Ok...boleh cuti dengan tenang..

    Nampaknya lepas ni IbuNoey kena tarah stress tu la ye.mcm deanna tarah bukit stress.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...kena tarah selalu bagi rata baru leh wat jalan

      Delete
  5. betul cakap akak. stress tu kata mana mana kerja pun ada. saya yang masih study ni pun stress, macam mana la akak tak stress dengan kerja menimbun kat pejabat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....tol MNH...stress blaja pon ada gak kan...kena pndai la kan nk manage stress

      Delete
  6. SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah dah melepasi fasa stress tu . bolehlah bercuti ...

    ReplyDelete
  8. Selamat berehat, sis! Nikmati zon kelegaan tanpa stress ye :)

    ReplyDelete
  9. Patutlah stress..kena present ngan datuk rupenye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....padahal selalu jerrr present..ttp stress

      Delete
  10. dalam bilik meeting tu kan ada air ..naper lah cari air di kedai 1Malaysia tu ..mesti nebes selepa present ngan Tan Sri tu kan eheheeh...nasib baik lah JM x keje dalam bidang camtu..mesti gagap2 nk present

    ReplyDelete
    Replies
    1. xnak air dalam tuh...nak air yg sejuk...hehheeheh

      Delete
    2. Sejukkan hati yang panas JM...

      Delete
  11. When you STRESSED... You need DESSERTS..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...