Sunday, 15 February 2015

TAWARAN YANG BERBALOI??



Assalammualaikum wbt...


Kat Malaysia ni...kalau ada perayaan mesti akan ada sale kan....sana sini sale...tapi ada kalanya tawaran harga yang dipamerkan tak menggambarkan "sale"sebenar....kadang...sebelum depa turun harga depa dah naik siap-siap harga 2@3 bulan sebelum...pastu turun harga pada harga biasa...maka berbondong-bondong laa manusia membeli dengan "mempercayai"harga tersebut memang turun dan anggap itu laaa tawaran yang terhebat pada masa tu....tapi tak dinafikan memang ada harga barang yang ditawarkan betul-betul turun daripada harga biasa..terutama kalau kita dah biasa beli barang tersebut...so tau harga biasa berapa kan...hehhehhe



Aku pon salah seorang yang suka membeli time sale cenggini...tapi kadang aku pon tertipu gak...hehehehe...pantang tengok yang murah...mesti nak tengok...pompuan kannn....naluri tu tetap ada....hahahahahah....dalam banyak-banyak iklan sale yang ada...aku tertarik dengan iklan ini.....


Naaaaaa.....korang beli 1 dapat 20 tilam free...korang rasa bape agaknye rege mende alah tu sampai penjual leh bagi 20 tilam free....20 tauuu bukan 2....hahahahha....iklan ni aku jupa tergantung kat tiang lampu di kawasan bangunan KWSP PJ....dekat dengan PPUM....tak memasal aku promot iklan ni...hahahahaha....korang kalau nak 20 tilam free leh laa kol nombor tu...jangan tanya aku plak yerr....hihihihih

27 comments:

  1. itu mmg cara berbisnes . naikkan harga 100% pastu bagi diskaun . harga diskan tu sebenarnya adalah harga biasa di pasaran aka harga jualan . paling mudah , bila nak raya , tgk je harga baju kurung . lepas 2 / 3 bln , harga baju yg sama dah jadi lbh murah dr harga raya ... ermmm . jgn tertipu . tu je ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuhh...kadang kena perati betul2 harga yg dtwarkan tu kan..

      Delete
  2. mcm saya la jugak akak... saya akan compare setiap pasaraya...tgk brg apa yg murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa....rajinye zarul...tp itu yg sepatutnya...heheh

      Delete
  3. Kita sbg pembeli harus bijak berbelanja. Jgn disebabkan sale kita tertipu. Tak pernah lg tgk org jual tilam smp dpt free 20 tilam..first time ni jumpa tawaran gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon 1st time tgk iklan cenggini hihihi

      Delete
  4. Peniaga ni kadang kadang suka menipu. Dia dah sebat duit orang 2@3 bulan sebelum tu pastu bila turun harga ramailah orang pergi dan percaya harga barang tu dah diturunkan. Padahal harga barang tu murah je sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul MNH...terutama brg yg kata potongan 70%-90% tuhhh...

      Delete
  5. SS takut 20 tilam free tu... Dalam dia kain kapan... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhui....sbb tu bg 20 ye dakk..kiki

      Delete
    2. hahaha...kain kapan dia bg free lagi kot

      Delete
  6. mak oi banyaknya..nak buat apa kalau dapat tilam bebanyak macam tu..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita wat terjun tiruk klu dh bebyk tu...yihaaa

      Delete
    2. hehehe...dia suh kita sedekah kt umah anak yatim kot...

      Delete
    3. kalau betullah 20 tilam free heheh kadang2 diorang ni kalau buat iklan salah eja lah, salah cetaklah...

      Delete
  7. Psikologi...hehhehe...daebak!!

    ReplyDelete
  8. Selalunya harga tu dh mark up siap2 huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...dah mark up lebih dh tuhhh kannn

      Delete
  9. Selalunya harga tu dh mark up siap2 huhuhu

    ReplyDelete
  10. Ade gak iklan camtu, mcm xlogik je hahaha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sy pon terkujat sekejap bila tgk iklan tuhh

      Delete
  11. 20 matres free? boleh derma ke rumah anak yatim or asrama hhahaha......nk buat ape lah free sampai 20 tu...

    ReplyDelete
  12. cuba bygkn harga 1 tilam tu....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihh....ngeri nk bygkan harga nya...mungkin x tercapai akal

      Delete
  13. Itu memang strategi diorang kan. Tu sebab sebelum 'merempuh' mana2 sale kita kena ada general idea berapa harga barangan yang kita nak beli tu. Kalau tidak beria-ia je beli, konon sale. Harga sama je sebenarnya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...