Sunday, 21 December 2014

NIKMATNYA SOFT ICE CREAM




Assalammualaikum wbt...

Korang nak tau tak nape aku suka sangat bercuti ni kampung??? salah 1 nyer leh berkumpul ramai-ramai dengan keluarga...lagi??? sebab ice cream...hahahahaha...pesal plak ice cream lak nih...nak tau naper??? saat yang paling aku suka ialah leh makan ice cream sepuas hati...terutama soft ice cream..dan yang paling penting....FREE....hahahahhahah...


Untuk makluman korang..akak aku yang sulung tu..jual ice cream ni kat kampung aku...so bila ktorang balik kampung...saat yang ditunggu-tunggu bila akak aku wat ice cream...aku tak tau sangat proses nye macam mana....yang pasti aku tau dari serbuk jadi ice cream....hahahahahah


Haaaa...nampak??? ni serbuk nyer....ni perisa coklat...haritu akak aku wat perisa coklat dan vanila....


Taraaaaa.....macam ni laa rupanyer....jangan pelik lak tengok "peek" dia bengkok...ni anak sedara aku yang  tak professional tu yang tolong pump..hahahahahaha...



Dan yang pasti...anak sedara aku yang paling kecik ni laaa...paling menikmati ice cream...sampai terduduk tanpa menoleh sesapa lagi....hahhaahaha...nikmat sungguh dia makan....dia suka pakai baju tuhh...coz aku yang beli untuk dia...haritu pon aku de beli 1 baju untuk dia...pantang kering....sampai lusuh dah warnanya ...punya laa suka dia pakai baju tuhh ....adehhhh....aleeyaaa ....aleeyaa....hahahhahahaha



20 comments:

  1. sedapnya air ice cream... terliur tengok... mcm ore ngidam dah ni.. hahahhahaha

    ReplyDelete
  2. Sedapnya... kinah pun gilakan ais krim... sanggup pi buka yutube belajar buat ais krim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...kalau dah minat kan...mcm2 cara nak buat

      Delete
  3. pernah dgr gak serbuk ice cream ni tapi sis buat ice cream guna susu cair jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade macam2 cara dan bahan kita leh guna kan...baru laa leh pilih mne 1 yg kita suka...hehehehhe

      Delete
  4. anak2 memang sangat gemar aiskrim ni..tapi kalau yang ada asma harap tak payah selalu ya dek..

    ReplyDelete
  5. aiskrim buat sendiri ke..sedap nampak mcm aiskrim mcd tu..

    zuerieybeautysecret.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap..lgi sedap dari mcd..hhiihihih

      Delete
  6. sedap pula tengok ais krim malam malam ni. Kalau boleh akak tunjukkanlah cara cara nak buat ais krim. boleh cuba buat kat rumah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...sy reti makan jerrr...nak buat xreti...hahahahha

      Delete
  7. kalo eskrem, jgn kata aleeya. acik ana ni pon pantang jumpa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...makcik dia ni lagi over tauuuu....

      Delete
  8. alaaaa... baru nak tgok cara-cara dia buat eksrem macam mana... hiih

    ReplyDelete
  9. Sedapnye dapat eskem free.. Dah dapat eskem mane blh toleh2..

    ReplyDelete
  10. eee..dap nye...mkn time cuaca panas mmg heaven lah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...