Saturday, 27 December 2014

NAK TANYA KORANG BOLEH??


tanya soalan


Assalammualaikum wbt...

Memandangkan aku ni buta IT....baca betul-betul yer...buta IT bukan buta hati tauuuu....hahahhahaha...aku ni ada masalah sikit....sikit jer....so nak mintak la pertolongan rakan-rakan yang pandai IT ni...terutama blogger-blogger otai...hihihihihi...aku ni suka orang follow blog aku ni...dan bagi menghargai usaha rakan-rakan blogger yang follow tu...aku akan follow dia balik...hehehehh....tapi kann...aku menghadapi masalah bila aku tak tau link blog follower....macam contoh kat gambar kat bawah nih..



tanya soalan

Bila aku klik button id dia....kuar macam ni kan...tapi tak link blog...so macam mana ek aku nak tau blog dia?? ada cara lain tak?? biasa aku banyak jumpa yang tak kuar link blog cenggini tapi sebab dia Google+ aku senang nak follow dan trace blog dia...cuma bila cenggini aku dah tak reti plak nak trace.....nampak sangat aku  tak celik IT...huhuhuuhuhuh...sedihhh...

tanya soalan

Kalau yang macam gambar kat atas ni...aku tak de masalah...coz aku leh tengok link blog dia..leh follow balik dan usha-usha blog tuhh....kadang-kadang sian aku tengok rakan-rakan yang follow aku...tapi aku tak reti nak trace link blog dia atas faktor yang aku citer kat atas tadi...sekarang ni aku cuma berharap diorang boleh drop link blog diorang kat komen atau shoutbox jer..kalau tak tinggal pape link...memang sukar untuk aku jejaki dia...eh macam lirik lagu Jamal Abdillah...hihihiihih

Aku harap sangat-sangat korang yang berpengetahuan  boleh membantu aku dalam hal ini...jasa mu ku kenang...tolong laa yerrr.....tunjuk ajar ku sifu.....hehehehehehe....



33 comments:

  1. samalah kita menghadapi masalah. saya pun xtahu macam mana caranya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igtkan sy jer yg mgalaminye..hihii

      Delete
    2. Selalunya sama ada si follower ni memang tak ada blog, atau dia tak ubah setting profile.

      Delete
    3. tu laa..tp da gak yg mmg ada blog..mmg berkerja keras sikit nk detect... :)

      Delete
  2. xtahu la... nnt kalau dh tahu..share ya

    ReplyDelete
  3. Maafkan la si follower itu... Mungkin dia pon Buta IT... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan di atas tu senang aje... Mungkin si follower tu memang nak follow atau terfollow secara private... Atau mungkin dia lupa atau tak tahu nak masukkan link blog dia... Atau mungkin dia lupa bayar bil elektrik... Gurau je... He He He...

      Delete
    2. bil elektrik??? ekk?? hahahahahhaha....adehhhhh

      Delete
  4. alamakk!!iqha pun tak tahu,,pernah jugak jumpa macam ni,,tapii,,iqha just skip je,,hehe,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far sy terpksa skip jugak...hehehehe

      Delete
  5. ooo tu follower yang follow kita yang guna email ja Deanna follower tu tak ada blog, memang payah nak link dan follow..so kita hanya mampu ucapkan terima kasih pada follower tu. Etuza ada juga hadapi masalah yang sama..so semua blogger laluinya tak payah risau ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...gitu eh cikgu...baru tauuu..hheheheheh

      Delete
  6. ooo tu follower yang follow kita yang guna email ja Deanna follower tu tak ada blog, memang payah nak link dan follow..so kita hanya mampu ucapkan terima kasih pada follower tu. Etuza ada juga hadapi masalah yang sama..so semua blogger laluinya tak payah risau ya

    ReplyDelete
  7. follower ya sekda blog. nya pake email nyampun jak. hehehe

    ReplyDelete
  8. biasanya saya cari google+ dia.kalau tak jumpa,saya cuba cari kot ada segmen yang saya sertai yang ada link beliau.Kalau tak jumpa juga nak buat macam mana.Tapi biasanya orang follow kita melalui giveaway yang kita sertai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah usaha untuk jejaki link thru segmen yg sy join....hihihiihhi

      Delete
    2. saya pon kadang2 buay cm tu gak... kdg2 ada mintak follow balik tapi tu la..link xda...

      Delete
    3. betul tu zarul....sy pon sama...ssh nk follow balik kan huhuuhuh

      Delete
  9. selalunya yg follow kita tu dia xda blog.. memang susah kan

    ReplyDelete
  10. Betul. Pening kepala dibuatnya. Selalu yang saya buat, saya akan cuba search nama dia and tambah keyword blog/blogger. Kadang2 akan appear id google plus. Takpun, kalau dia sertai mana2 GA, dapatlah detect address blognya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu farah...sy pon buat benda yg sama...:)

      Delete
  11. Saya pun pernah mengalami masalah yang sama. Saya pun suka follow balik blog yang follow blog saya. Tapi bila dah timbul masalah macam ni, saya pun tak tahu nak buat apa. Saya pernah juga cakap perkara ni dalam satu entri khas dan kat chatbox tapi tak ada respon pun. Terima kasih je la yang mampu saya ucapkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...moga diorg drop link kt komen senang skit nk follow balik :)

      Delete
  12. JM pun ada masalah yg sama..itu bermaksud follower tu x de blog mmg susah kalau kita nk follow back..so don wori yek Deanna

    ReplyDelete
  13. x yah follow ... anggap je lah peminat n silent reader .

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...