Sunday, 7 December 2014

MAKANAN DIKALA SUKA


Assalammualaikum wbt...


Aku kalau xciter pasal makan memang xsah kannn...hahhahaaha...nampak sangat suka makan...tengok laa badan kannn...kalau xsuka makan xde laa badan rupa model cenggini...ooppsss...model supersize...hahhahaahahha....citer bab makan...aku memang suka mengunyah...terutama time menaip blog...tengok tv...dan tengah drive atau duduk dalam kete...perangai xsemenggah..jangan diikut hokeyyy...hihihihihi...kali ni aku nak kongsi makanan kunyahan aku untuk beberapa hari lepas....





Korang tau x nama biskut ni?? aku panggil biskut bunga...dulu masa kecik-kecik aku suka amik bunga nye aje...yang biskut-biskut tu mak aku akan makan...biskut ni...aku dapat dari jiran sebelah umah...dia wat kenduri aqiqah anak dia di kampung...so dia bagi goodies tu kat ktorang...aku jumpa biskut ni...memang kejap jer laa korang nampak..pehtu hilang dahhh...selamat dimakan...hahhaahha




Haipppp....air liur tuu tahan sikit...ni eskrim aku tauuu...khas untuk aku sahaja...orang len kalau nak..beli sendiri....hahahhahaaha...giler kedekut....aku paling suka makan eskrim potong ni...sedapppp woooooo...malam tadi lepas bukak puasa aku blasah eskrim cendol tuhhh....ya Allah.....perrrgghhh....sedapnyeeee...terasa kecendolannye....u know what i mean kannnnn...hahhaahahha...malam ni pas bukak puasa nak makan kacang merah plak...nyummmmm2....aishhh...xbaik laa pikir pasal makan time puasa2 cenggini...sabaq...sabaq....hihihihihi



Kerepek bawang....faveret aku niii....dulu aku xbape suka...tapi sejak makan yang member opis jual...terus suka...sampai order 10 bungkus...haaaaaa...amik koooo...hahahahahhaha...sebungkus RM10...aku ingat nak bawak balik kampung nanti...kunun laa kann....ececececehhhhhhh....leh caya ke??? betul...aku berniat nak bawak...niat jer tauuu...bawak lom tentu....adehhhhh....hahhahahaha...haritu aku beli 3 bungkus..sekelip mata jer aku abes kan...tererrr kan aku bab makan...hahahahha...



Roti telur pilihan ku...beli kat area umah aku...brother tu bukak kedai malam jer..aku suka roti dia..sedap..kuah pon sedap..dan dia xkedekut kuah..maklumlaaa..aku giler kuah...kalau makan roti canai memang mintak kuah lebih...siap hirup kuah tauuuuu....hahhahaaah..Ni semua antara makanan yang aku makan sepanjang minggu ni..time de selera laa nak makan itu ini..bila dah xde selera..sedap macam mana pon makanan tetap xheran kann...ehhh...yeke?? aku x kot..hahahhahaha


JOM JOIN GA KAMEQ DEANNA
KLIK BANNER DI BAWAH












24 comments:

  1. Wah, biskut first tu, dah lama gilos ai tak nampak... biskut legend tu, hehe ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. biskut yg menggamit kenangan..hihihihi

      Delete
  2. Wana pun dah lama x mkn biskut bunga tu..sedap kan..yang lucunya mkn bunga ja..biskutnya dibiarkan..Haha..

    ReplyDelete
  3. Biskut yang msa zaman bebudak tu Firah tak berapa suka... manis, dari kecik2 tak minat sgt... kerepek bawang tu ai like.. peberet jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...ktorang ni laa biskut yg ada utk budak2...punya laa ssh hidup ketika tuuu...

      Delete
  4. Asalam MD ya usah lupakan yang lama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu...yg lama da sentimental value...hehehehe

      Delete
  5. Ahahaha...nampak biskut bunga,teringat masa kecik2 dulu.wajib ada tu dlm rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...jd hidangan utk tetamu...hihihi

      Delete
  6. terliur tngok makanan2 ni semua. lagi2 aiskrim potong tu memang favorite saya.
    anyway, selamat berkenalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh..sama laa..peminat eskrim...hahahahhaha

      Delete
  7. biskut yg atas tu, lupa dah panggil apa. Tapi mmg favourite masa kecik2 dulu. Mmg kes biasa bdk2, amik yg atas dia je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn kan budak2..mak2 budak pon suka amik yg atas jer...hahahah

      Delete
  8. mulut jenis tak boleh duduk senyap ni. asyik nak mengunyah je. hahaha

    ReplyDelete
  9. X nampak pun badan Danna so x leh nk guess kebesaran yg di cakap kan tu :-)

    Aha..biskut bunga ni sis suka mkn waktu zaman sekolah rendah dulu tapi skrg dh x minat sbb manis

    Aha..yg kerepek udang dan aiskrim potong tu antara makanan kegemaran :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM...takut nk letak gambar coz takut xmuat frame dalam blog ni...hahahhahaahah

      Delete
  10. biskut krim . masa kecik dulu klu beli guna kati ... dah lama tak mkn .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...beli pakai timbang kati@kilo...hahahahah

      Delete
  11. mak i ols panggil biskut tu 'biskut biji asam' n gues what, kami adik brdik pon dulu suka mkn gula (bunga) dia je pstu bskutnye tinggalkan hahaha

    eskrem potong! mmg besla eskem potong huhu.

    kerepek bawangggggg olwez feveret jugak hehe.

    huishh roti telor! yezza i ols pon suka mntak kuah lebih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa...mmg sama jer selera kita nih..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...