Tuesday, 23 December 2014

SESEKALI MASAK DIKAMPUNG

Assalammualaikum wbt...

Aku adalah antara orang yang paling malas masak...hehehhee...terutama kalau aku tengok akak-akak aku semua ada...perasaaan malas tu makin meluap-luap...dasar pemalas....hahahhaha...tapi pe kan daya...1 hari tuhh...akak-akak aku tak ada..atau ada keje lain yang kena buat...so tugas memasak kat umah secara otomatik akan menjadi tugas aku...ehhh...pandai sangat ke ko masak??? dah tak kira pandai dah aihh...yang penting selamat dimakan....tapi aku masak memang sedap...hakikat...hahahhaah...ayat tak leh blahhhh...


Aku kalau masak kat kampung harus laa menu yang ada kari...kalau menu selain dari itu...mood memasak aku memang ke laut dan ke udara laa gamaknyaa...kebetulan mak aku kata ada ayam...so aku otomatik suggest kat mak aku...masak ayam kari...mak aku dah tau bena dah perangai aku...semua benda nak di masak kari...hahahahhaha...so menjadi gak laa kari ayam aku tuhh....sedap weiiiii....ececececehhhhh...puji diri sendiri....tapi serius sedappp...hahhahahahaah


Amacam??? nampak macam sedap kannnnn....hahahhahahaha...aku masak banyak kari nih....lepas tu dah abess...haaa..tu menunjukkan kari yang aku masak sedap...sebab tu licin....ker sebab semua orang lapar??? hahahahahah...tak kisah laa...janji habis...lagi aku masak apa???


Korang leh teka aku masak per??? Ni request khas dari bapak aku...ni feveret bapak aku dan of cos aku sendiri....sebab tu aku setuju masak....haaaa..nampak tak permainan dia kat situ....untuk makluman korang..ni laa dia...TEMPOYAK GORENG UDANG.....penah makan tak tempoyak cenggini??? sedap tauuuuu....sehingga menjilat jari...nak resepi tak??? aishh...tak yah resepi-resepi bagai laaaa...senang sangat nak wat nih...nanti korang try eh wat...gerenti menjilat jari....hahahhaha...ok byeee....



24 comments:

  1. perghh....sedapnyer....
    salam kenal dear..

    ReplyDelete
  2. roti telur cicah kari. perhh! hui 1st time nengok tempoyak goreng udang tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpnh tgk eh tempoyak goreng....sedap wooo..hehhehehe

      Delete
  3. tempoyak goreng udang ? cuba beri resepinya ... sis pun suka tempoyak juga .

    ReplyDelete
    Replies
    1. resepi??? alamak...malu lak nak citer resepi...coz mcm masak main2 jer...hihihihihi

      Delete
  4. Erkkk... Semua benda nak di masak kari?? Abislah... Kucing kat umah tu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kucing selamat coz ibu negeri ktorg...

      Delete
  5. Waihh teliurr.. Ratu kari ni.. Hehe

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. heheheh...time lapar memang xleh tgk kari...

      Delete
  7. Wah tempoyak goreng udang. Xpenah dgr n rasa. Mesti sedap benau kan

    ReplyDelete
  8. saya tak pandai lagi masak masakan berkuah ni (kari, gulai lemak)
    tempoyak udang tu cam sedaaaaappppp je. awwwww omnomnom

    ReplyDelete
  9. Waowww...!!!! Bestnye blik kg masak ramai2 ngan adik beradik.. Heheh

    ReplyDelete
  10. xpernah lagi dengar udang goreng masak tempoyak.. share lah resepi

    ReplyDelete
  11. tempoyak goreng udang? ..festime dgr nih..kongsi lah sikit resipi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...malu laa nk share resepi...hhahahahah

      Delete
  12. Bila sebut pasal kari, ingat plak kedai mamak..apa jenis menu pun semua kari..kalau hari2 melantak kat kedai mamak kari nie ..conform peluh yang keluar pun ada rasa kari....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...