Friday, 12 December 2014

MENJALA DI SIBU




Assalammualaikum wbt...

Aku sambung citer entry sebelum ni di sini ...selepas ktorang makan kat kedai tu...ktorang pon nak bergerak balik...lalu kat corner blok tu..msekali tertengok orang ramai berdiri kat tepi jalan...sekali jenguk...ya Allah....banyak giler ikan...pekerja kedai tu tengah pilih ikan....banyak gilerr....macam-macam ikan ade....ktorang pon park balik kat depan kedai tuu...masuk kedai...orang ramai dalam kedai tu...ktorang usha-usha ikan yang ada....harga pon murah...segar-segar ikan nyeee...aku sempat laa snap gambar...biar gambar berbicara...cewahhh...hihihi











Bila aku jenguk kat lori yang parking betul-betul tepi kedai tu...aku jenguk...ya Allah...besar giler ikan pari nyeeee....boleh kenduri untuk satu kampung....hehehehe


Bila tengok ikan banyak macam tu....pe lagi..ktorang menjala di kedai tu...banyak gak ikan yang ktorang tangkap...ikan kerapu...harga kira berbaloi ikut saiz ikan...lagi ktorang beli sotong...besar gak saiznye...sonok tol menjala kat situ...kedai mana? Kedainye kat sibu jaya...xjauh dari airport sibu...

ini laa kedainyeeee....

Hokeyy....tu baru citer di sibu...belom lagi citer perjalanan ke kampung....nak aku citerkan pe lagi yang berlaku??? Sabar yeee...tunggu next entry...hehehehehe

To be continue....




JOM JOIN GA KAMEQ DEANNA




12 comments:

  1. jauh betul perjalanan nya baru sampai tempat menjala ikan heee....dah lama x mkn ikan fresh..kalau g pasar dapat ikan mata merah perut pecah huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe...jauh menjala luas pemandangan...time balik kampung laa baru leh merasa ikan fresh..hihihi

      Delete
  2. kt sini kena menjala kt tesco, giant, hiro & yg sewaktu dengannya.

    ReplyDelete
  3. huishh ber tong2 ikan segarnye tu haaa hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. rasa nak shopping kat situ jer..hihihihi

      Delete
  5. perghhh ... saya pun geram tgk . ikan bawal tu di goreng garing , meratah je la . klu beli 5 jenis dah blh buat stol seminggu tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn...sedapnyer laa kannnn...hihiihh

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...