Thursday, 11 December 2014

SEPANJANG PERJALANAN INI


Assalammualaikum wbt....

Kesinambungan citer aku di entry yang lepas di sini ...jam 6.15 pagi...aku mintak anak sedara aku hantar ktorang ke KLIA....masa aku sampai ke KLIA orang xbape ramai...first thing yang ktorang wat...wrapping kotak yang penuh dengan roti tuhh...RM10 jerrr...kira murah la kannn....lepas tu baru ktorang que untuk drop bag di kaunter....ade laa gak insiden masa kat kaunter tuh.....tapi aku malas nak citer...kang menyakitkan hati...so better xyah citer...hihihih







Lepas drop bag...ktorang bergerak ke gate perlepasan....sebelum sampai ke gate tuu ktorang singgah jap kat Marybrown....untuk bekpes...perut pon dah pedih...ktorang order yang simple jer tapi harga dia...hmmmmm...standard laa kan harga kat airport....ko telan jer laa tipahhh woiii...hihiihihi





Perut pn dah isi....ktorang gerak ke gate A9....xlama pastu dah leh boarding....masuk dalam "belon" ktorang  terus bukak "TV"....hheehhee....ni yang aku suka naik MAS...so aku leh tengok movie sepanjang perjalanan....xde laa boring kannn...









Sambil-sambil tengok movie makan nasi lemak...rasa??? boleh laaa....xde laa teruk sangat rasanye...aku leh telan lagi....hihihihi




Tengah syok tengok movie....tetiba dengar pengumuman...bersedia untuk landing....eh macam kejap jerrr...1 jam 45 minit....heheheehe





Dah landing...dalam kul 11.00 pagi...pastu akak dan abang  ipar aku dah tunggu kat luar airport...then ktorang gerak ke kedai makan....aku order mee jawa..akak dan abang ipar aku order nasi ayam halia...rasa??? hmmm....boleh laa....coz aku kenyang lagi...so xabis mee jawa tuu...


mee jawa
nasi ayam halia


Selesai makan....ktorang pon nak bergerak ke Sarikei....lalu kat tepi blok sebelah kedai makan tu....tetiba tengok orang ramai kat situ....nak tau per citer???? tunggu next entry yer...hihihihih





to be continue.....




JOM JOIN GA KAMEQ DEANNA








18 comments:

  1. Replies
    1. hahahah...dah macam citer seram kannn

      Delete
  2. daripada gambar last tu macam ada sifut baru naik darat jer... kalau ai pun akan serbu kalau sifut baru naik darat...

    ReplyDelete
  3. As'salam KamD..terbang nak ke mana..semua gambar tak keluar..tunggu kejap..balik kampung dah sampai ke dek..harap selamat ya penerbangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah..selamat pergi dan balik...hihihi

      Delete
  4. Replies
    1. mmg besar...tanjat nengok besar cenggitu...hehehhehe

      Delete
  5. ala..kenapa x nk kongsi insiden tu..nk jugak tahu in case x terjadi kepada org lain :-)

    sesuai sgt kata2 tu kalau sedap bg tahu kwan, kalau x sedap bg tahu kaawn..nasib baik di tak tulis, kalau sedap datang lagi kalau x sedap jgn datang :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...nanti menyakitkan hati...kang kuar lak sumpah seranah kang..hahhahahahah...ade masa kang sy citer...hihihi

      Delete
  6. insiden hape tu citerla biar kitorg tawu gak hehe.. haduiii meleleh air lior tgk mee jawa tu T__T

    ReplyDelete
  7. mee jawa rasa apa ye.... kuah dia mcm kaler gelap skit kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia rasa maca mee rebus utara..cuma dia rasa kari sikit...hihiih

      Delete
  8. sis klu balik kg meredah 3 jam klu x singgah RNR . klu singgah , confirm 4 jam . awk balik serawak 1 jam jer ? jeles sih !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...nek flight 1jam 45 minit..tapi lom sampai umah lagi...dkt 4@5 jam gak baru smpai

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...