Friday, 5 December 2014

PAHIT KU TELAN JUA




Assalammualaikum wbt...

Hari ni aku xde mood sangat nak citer panjang...seperti yang aku citer di sini ....harini en.suami aku bawak si hitam ke "klinik" dia untuk dibuat pemeriksaan fizikal...yang sedihnyeee...si hitam perlu rawatan lagi....kali ni kos rawatan dia lagi banyak daripada hari tu...nak telan air manis pon rasa kelat dah sekarang ni....pahit pon ku telan jua...huhuhuhu





total kena bayar RM2,817.64




Doktor dia kata...bearing kat belakang kena tuka dua-dua...sebelah aje dah makan RM1,300...kalau dua-dua??? RM2,600...tak termasuk labour charge...total semua RM2,800++....mau xde mood nak berceloteh banyak harini...aku terima kenyataan si hitam telah berkhidmat lama dan usia makin meningkat...macam kita jugak la kan..makin tua makin banyak penyakit...dan  mati itu pasti...kepada si hitam...terima kasih atas khidmat mu...akan ku coba jaga mu sebaik mungkin...kalau xpon..akan ku carik "madu" mu untuk kurangkan beban mu...ehh...macam sama dengan ayat orang nak poligami plak...hahahahhaah...ok..ceria balik....bayar...garu kepala....redha...senyum...ujian daripada Allah SWT....moga terus muhasabah diri...hihihihih




JOM JOIN GA KAMEQ DEANNA



22 comments:

  1. Asalam MD..tiap kita ada ja ujian ya kena sabar banyak2 ya tabahkan hati. Si Hitam tu merujuk kepada kereta kan..atau motor

    ReplyDelete
  2. Boleh tahan jugak harganye tu... Boleh buat mas kawin... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mas kawin pon lagi murah tauuu...hahaha

      Delete
  3. kalau harga byk tu JM dah boleh buat modal terbang ke Seoul utk kali ke tiga hihihhi...tak perlah..biasalah kan kalau dh berumur mmg byk maintenance nya itu yg ada guna kereta 5-6 tahun tukar baru kerana x mampu utk bayar kos membaiki..sabar lah ye Deanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu JM..terpksa cancel plan untuk melancong...hihihii

      Delete
  4. Alahai..byknya kena tukar..tutup mata ja la byr sebab syg keta kan

    ReplyDelete
  5. Aiyoo ...banyaknye...tgk je dah pening kepale...duit plak skg nih mcm air jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu luqman...mcm air yg mengalir tanpa henti..hihihi

      Delete
  6. Replies
    1. alhmdulillah..si hitam dh sembuh...heheheh

      Delete
  7. banyak juga nak di repair tu...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

    ReplyDelete
  8. Mak aih mahalnya. Terkedu tengok harga tu.

    Anyway, salam singgah dari segmen mialiana. done following

    http://fadzirazak.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa...kena redha jer laa...neway mekasih yer..nti sy balas kunjungan :)

      Delete
  9. mak aih harga. adehh mmg pahit nk telan bila tgk harga yg kena byr camtu :(

    ReplyDelete
  10. sebab tu , klu org yg berduit aka poket penuh , mrk akan trade keta selepas 5 / 7 thn ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu...kerana syg...telan jer laa...hihihi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...