Thursday, 4 December 2014

UPDATE CPE



Assalammualaikum wbt...

Aku tengok ramai rakan-rakan blogger yang update pasal CPUV nuffnang...alhamdulillah ..ade gak rezeki diorang...aku tumpang gumbira tengok rakan-rakan lain dapat kacchhinnnngggg!!...hihiihih...rakan-rakan sibuk dengan cpuv..aku lak sibuk ngan CPE...mende alah pe tu??? korang pernah dengar x?? sejenis makanan ke?? aku sikit2..bab makan..hahahha...ok..CPE tu Continuing Professional Education....untuk apa??? kalau korang ahli MIA (Malaysian Institute of Accountants) CPE hour memang penting untuk membership...





Sekarang ni cukup mudah nak update CPE..guna online jer...leh log in kat button member login page kat website www.mia.org.my ...pastu leh update CPE hour kat dalam tu...senang jerr...cuma aku amik masa skit coz nak kena recall balik kursus dan bengkel yang penah aku attend untuk dimasukkan dalam CPE tuu...faktor usia kannn...hihihhi


Setelah key in makumat..so total CPE hours aku dah capai 100 jam...yahooooo...eh..pesal yahoooo plak kan...aku nye CPE hour xcukup lagi tuhh...hahhahaha...kalau ikutkan by-law MIA...bagi tempoh 3 tahun kena capai 120 jam hokay...so aku nye..bagi tempoh 1 Januari 2014 hingga 31 Disember 2016 kena capai 120...sekarang aku dah da 100 jam..tinggal 20 jam jer lagi..untuk tempoh 2 tahun lagi...xkan aku xcapai kan...yakin bolehhhhh...hahahhahaa



Kepada rakan-rakan yang ada accounting "background"  tu (yang amik degree accounting @ equivalent)..jangan lupa register kat MIA tauuu..banyak kelebihannya..terutama untuk perkembangan kerjaya..xkira laa swasta atau sektor awam..lagipon senang jer nak apply..sekurang2nya ada 3 tahun pengalaman kerja kalau xsilap aku..bagi yang xde background accounting..leh gak apply..tapi ada exam rasanye..pape kena call MIA k...tu jer aku nak kongsi ngan korang...senyum sikit...muka jangan ketat hokeyyyy...hehehehhehe



JOM JOIN GA KAMEQ DEANA

http://kameqdeanna.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-deanna-morni.html



15 comments:

  1. owhhh special utk yg ada accounting bground nih.

    ReplyDelete
  2. owh , ada credit hour juga rupanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee..ade..kalau x..dia tarik balik membership..huhuuh

      Delete
  3. Bukan dr background akaun tp pernah belajar basic akaun. Rasa macam berminat.

    ReplyDelete
  4. owh baru tahu pasal ni. ada je member yg degree account.

    ReplyDelete
  5. ohh..ingatkan nk update pasal CPUV..nampak nya sis x perlu register lah..x de kaitan ni..sbb sis Personel IT :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...leh gak kalau nk register...

      Delete
  6. Dalam masa sebelum 2016, 100jam lg pun boleh tambah lg kan :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...