Wednesday, 17 June 2015

SELERA CIK SITI



Assalammualaikum wbt....

Malam terakhir ktorang di KB....ktorang nak belanja driver makan...so ktorang mintak dia pilih tempat makan yang best.....driver tanya...nak makan kat mana....aku cakap...tak kisah kat mana janji sedap...heheheheh...asal-asalnya driver tak tahu ktorang nak belanja dia...bila dah sampai kat kedai....ktorang ajak dia makan sekali.....mula-mula dia segan....coz kali pertama ktorang ajak dia makan....untuk makluman korang...ktorang ada 2 driver...tapi driver yang selalu ikut ktorang tu berkursus untuk 3 hari...so diganti dengan driver lain...tu yang dia malu sikit...heheheh....driver ni bawak ktorang makan kat resotren Selera Cik Siti....mula-mula masuk....aku kagum dengan kebersihan premis...bersih dan teratur...dan yang paling best....dia menyediakan banyak menu.....nak tengok apa yang menarik??? jom layan gambar.....hihihihi

















Nampak bersihkan??? heheeh....gambar kat atas tu menu yang ktorang order....aku order teh 3 layer......nampak tak gelas yang besar kat belakang gelas aku tuh....laici kang...besar betul gelasnyer.....heheheheh.....pastu portion nasik memang banyak giler...boleh makan 2 orang....hahhahahaha....dan pulut mangga tidak dilupakan...hihihihih....semua makanan yang dihidangkan sedap-sedap belaka...tak rugi makan kat sini...hihihihi




Apa yang menarik perhatian aku ialah...signboard kat tiang...REHAT SOLAT....haaaa....baru la betul...dah bagitau siap-siap bila rehat...untuk bagi peluang kepada pekerja solat maghrib dulu....jangan pulak ada yang komplen lepas ni yerrr.....hihihihhi.....


Owner restoren ni comel betul....heheheeh....ktorang biarkan Duta Pelancongan Kelantan (DPK) untuk uruskan bil-bil yang ktorang order....hahahahahah....selesai jer makan..ktorang bergerak balik ke hotel...bila dah kenyang...malas...bila dah malas...ngantuk....bila dah ngantuk...tidur.....zzzzZZZZZZZ.....


bersambung.....








46 comments:

  1. nampak satay ikannnnnn..... omg... favourite tuuuu....

    ReplyDelete
  2. Pulut mangga dan teh 3 layer.. bilalah dapat merasa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah...akan ada rezeki tu nnti hihihi

      Delete
  3. selera cik siti memang win! sterlion steak terbaik...

    ReplyDelete
  4. Satay ikan tu tertarik menarik kau mmg debom

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk restoren jer dh tgk satay tuhhh...hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. mesti dalam hati tu ada bawang! kah kah kah...

      Delete
  6. air teh 3 layer tu... mmg fav SS ler... kalu ada restoren sedia air tu mmg SS pilih dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..sama laa kita...sedap kan 3 layer hehehehe

      Delete
  7. cer next time letak sekali harga menu yg di order... leh gak jadi budget rujukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xigt bape hengget coz bkn diri sndiri yg bayor...eh tp kalau sndiri byor pon xigt jugak bila dh tgk makanan....kah kah kah

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. haaa ko! entri mkn-mkn lagi..sib baik baca mlm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terbaca siang ni..menyesal..haha

      Delete
  10. untung driver ganti tu...rezeki!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu LA psl, jom jadi next driver kot dpt sponsor cam gini....;-)

      Delete
    2. kah kah kah...x sanggup cik Na....better bayar sendiri...pastu nk mkn maggi ketam RM22 hinggit tu

      Delete
    3. driver yg asal tu selalu ikut ktorang makan...lgi untung hahahhahaah

      Delete
  11. Yup, nmpk bersih siap de menu makanan santai lg.... Slma Cikna mkn KT lua xprnh lg nmpk signboard rehat solat selalunye tandas..

    ReplyDelete
  12. asalamualaikum deanna

    :-)) selamat berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak yan....selamat berpuasa jugak utk kak yan hihhi

      Delete
  13. teh 3 layer....layer mana yg rasa teh

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua layer rasa teh.....hahhahaha

      Delete
    2. Nanti kalu Jay Emm gi Thaniland... Wajib test cai yen...

      Delete
  14. mak aiii , mcm2 ado tu ... baguslah utamakan solat . berkat rezeki mrk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...moga berkat rezeki diorg kan hihihi

      Delete
  15. betul cakap akak, restoran tu memang bersih dan teratur. makanan pun banyak dan sedap pula tu. tak rugi la makan kat sini.

    ReplyDelete
  16. comei nya DPK tu ;)
    ~ezah~

    ReplyDelete
  17. mak ai...penuh lagi gambo makanan ni

    ReplyDelete
  18. hakhak.. okay tahu dah DPK tu apa.. hehehe..
    huntong la driver yang ganti tu that night.. mmg rezeki dia..
    pulut ngan mangga.. onomnom..

    ReplyDelete
  19. kedai ni xde la sedap sgt,cuma byk menu..kena try kedai pak mat pulau pisang ngn nasi ulam jgk..len kali dtg lg ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh nk try semua tpt mkn...hahahha

      Delete
  20. Nanti singgah balik nak baca entri makan& shopping Sis D di KB :)

    ReplyDelete
  21. hehehe bagusnya belanja driver sekali. terasa dihargai... nampak sangat kemas lah tempatnya.. makanan pun nampak sodap2 belaka

    ReplyDelete
  22. awossss air teh.3 layer n pulut pauh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...