Monday, 29 June 2015

SAYA YANG MENURUT PERINTAH

Assalammualaikum wbt.....


Minggu lepas...aku diarahkan untuk pergi 1 majlis bersama media....pada asalnya aku ni malas nak pergi....coz aku tau...kehadiran aku disitu tidak memberi apa-apa impak pun...tapi sebab dah arahan....aku terpaksa akur....kalau ikutkan hati...rasa membentak tu memang ada....tapi aku tahan jugak...kerana aku tau...tuntutan kerja aku yang masih menimbun di pejabat....kau redah jer la....huhuhuuhuh....




Majlis bermula jam 4.30 hingga 5.30 petang.....bila petang....potensi mengantuk tu ada.....lebih-lebih lagi di bulan puasa.....cuma yang aku harapkan sepanjang sesi tu nanti....tak akan keluar soalan daripada media mengenai report aku....jenuh nak jawab kang...hehehehehe





Masa aku sampai orang tak berapa ramai lagi....aku kena duduk sebelah kiri....dah disediakan untuk jabatan aku....mana mau lari kan....hahahhaha.....tak lama pastu big-big boss sampai.....heheheheh....




Haaaaa...nampak tak big boss aku tuh???? yang duduk paling kanan atas stage tuh.....heheheheeh.....sesi terus bermula bila KSN sampai...lepas KSN berucap....big boss aku pulak bagi ucapan.....lepas tu terus sesi soal jawab dengan media.....aku tunggu jugak soalan power dari wartawan....tapi kali ni tak semeriah yang dulu....tak banyak soalan yang ditanya....ada yang tanya soalan yang biasa jer...patut kena tanya soalan yang tough sikit....baru la segar mata aku....aku punya report???? alhamdulillah....tak ada yang dibangkitkan...hehhehe....majlis tamat 5.15 petang....kejap jer.....pastu aku balik semula ke opis.....then baru balik rumah.....




Lepas berbuka puasa dan solat maghrib...aku tengok tv kejap...tengok berita......tetiba...ehhhh...citer pasal majlis yang aku hadiri tadi....hehehehe..aku senyum jer la....senyum ada makna....hahhahahaha....








































32 comments:

  1. TV Alhijrah je ka ? ada muka Kak D x

    ReplyDelete
    Replies
    1. TV tak cukup hijrah lagi... he he he...

      Delete
    2. TV pun nak kena berhijrah ke.. hehe

      Delete
    3. tv alhjirah lebey baik dari tv 1 lg tuhh...hihihihi....kita xglamer laaa....

      Delete
    4. nampk sipi² ja pon kira ok la tu

      Delete
  2. naseb baek tak kena tanya.

    ReplyDelete
  3. Sebab bulan puasa kot, semua nk balik awal jd x de soalan tough...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa....semua fokus nak balik hhehehe

      Delete
  4. lor... pesal x interframe????? kalu x dah glemer masuk tv... baru nak mintak sign autograf! ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....xkose laa nk interframe....

      Delete
  5. bila lapar, tak terfikir pun sebarang killer question

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh....dh mls nk pikir dh soklannya....pikir nk balik je laaa

      Delete
  6. big boss? dah guna kanta still x nampak

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai kanta nmpak kuman je JM hahahha

      Delete
    2. ahahaha...then guna kaca mta je lah

      Delete
  7. senyum ada makna? x faham....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena senyum dulu baru leh paham hahahha

      Delete
    2. kih kih kih kih..ini petua baru ke

      Delete
  8. ingatkan ada muka Deanna kat TV..sekali KSN

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak....sape laa kita kan hhahahhaah

      Delete
    2. ala..merendah diri lak dia :-)

      Delete
  9. semua lapo dah tu, tak mampu nak berfikir
    soalan durjana macamana harus dikeluarkan

    ReplyDelete
  10. Best la dpt pergi.. pekerja berdedikasi ni.. hahah
    ssmua lapar dh.

    ReplyDelete
  11. ooo akak kerja jabatan audit ka...
    saya pernah praktikal jabatan audit kt kedah gak

    ReplyDelete
  12. nasib tak kena soalan power kan.. semua mesti pikir nak berbuka je tuh.. tu nak bagi abis cepat..

    ReplyDelete
  13. Ingatkan terselit wajah di kaca tv. Hiihu

    ReplyDelete
  14. Xnmpak tengok bigbos pun..

    ReplyDelete
  15. klu deanna interframe dpt gak tgk wajah dia yg pemalu tu ... heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...