Wednesday, 3 June 2015

SHOPPING DI WAKAF CHE YEH


Assalammualaikum wbt....


Setelah kenyang makan seperti yang aku citer SINI ktorang pun mengorak langkah ke wakaf che yeh.....haritu dah survey sikit-sikit....so kali nih dah leh aim dah nak beli apa....nak menyoping kat sini tak leh terburu-buru...kena slow and steady.....hahahhaahha.....tapi ktorang suka pegi 1 kedai nih....coz harga dia agak murah sikit berbanding kedai lain.....dan tuan kedai pun rajin melayan....hehehehhee....meh aku kongsikan apa yang menarik dalam kedai tuhhhh....












Haaaa...korang tengok....macam tengok pesen soooooo.....hahhahahaha....akak tu siap pasang kain batik kat patung dia untuk bagi ktorang tengok....macam-macam jenis batik dia sarung kat patung tuhhh....ktorang pulak dan macam mem besar tengok dan komen.....hahahahahahah....aku pulak dok usha kain songket....tapi tak beli lagi...coz harga yang ditawarkan melebihi bajet yang ada.....heheheehehe....harga antara RM280-RM1,000.....dulu aku pernah beli kain songket untuk samping en suami kat kedai ni...RM380....ada warna-warni sikit....tapi lagi banyak warna dan corak lagi mahal.....so beli mana yang mampu jer....heheheheeh.....

Setelah penat jenjalan kat wakaf che yeh...ktorang pun balik ke hotel dengan rasa gumbira coz masing-masing membimbit plastik.....harus laa ada hasil....hahahhaha....meh tengok hasil tangkapan aku.....


Harga blouse RM35

Harga jubah RM35

Harga blouse RM25

3 pasang RM10

Aku rembat blouse, jubah dan sarung tangan......harga sangat berbaloi....jangan ditanya saiz baju aku tu yerr...aku beli saiz yang paling besar yang kedai tu ada.....hahahahhahaha...nak tau nape??? coz baju tu ada potensi mengecut....percaya tak??? haaaaaa.....PERCAYA laaaaaa......AMARAN....blouse mungkin mengecut coz jenis kain dia memang berpotensi mengecut terutama kalau cuci dalam washing machine.....hehehehehehe....haritu aku pernah beli jubah yang jenis tapi corak berlainan kat Nilai 3....mengecut jubah tuhhh.....heheheheeh....so untuk langkah berjaga-jaga....sila beli saiz yang lebih besar dari biasa yerrrrr.....hehehhehehehe.....



bersambung.......




45 comments:

  1. wahhh memang rambang mata jadinya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan tahap rambang takut buta mata tgk benda yg semua benda nak hahahahahha

      Delete
  2. Uhui..puas hati dpt shopping di sana ye ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan nk smbung lagi sue hahaha

      Delete
  3. lawa2 kain pasang...blouse tu pon cantik...murah plak.mcm sm ja size kita...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg chntik rasa nk rembat semua hihihi

      eh sama eh saiz hahahahah

      Delete
  4. Itu baru sampai wakaf che yeh, kalau p rantau panjang lagi rambang mata kot.hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rantau panjang pon panjang jugak leher nengok brg hahahah

      Delete
  5. G wakaf che yeh memey gilo la nk shopping hahaha

    ReplyDelete
  6. Ekin pun lama dah tak g balik kelate nti nk ajak abe la

    ReplyDelete
  7. lama tak ke wakaf che yeh tuh..

    ReplyDelete
  8. masuk wakaf cek yeh boleh rambang mata jadinya.. haritu pegi siap grab jubah + kain pasang tros untuk buat baju raya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dh alang2 kannn...rembat pe yg patut

      Delete
  9. Macm tu gaya bukan rambang mata lagi boleh juling tengok semuanya memikat kalbu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....juling sebab tgk byk sgt yg berkenan kak

      Delete
  10. cntik2 nye....mcm nk rembat sume..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh rembat semua msti best kan hehehe

      Delete
  11. murah murah :D saya tak pernah g jejak bumi kelantan hu

    ReplyDelete
  12. Rambang mata si isteri, kalau suami ikut sama dah berpinar kat pintu kedai lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. isteri rambang mata...suami tepuk dahi hahahahah

      Delete
  13. kain jenis apa tu yg mengecut.. nanti klu gosok rasanya kain tu ok balik kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...xtau nama kain tuhh...tp mmg kecut..iron pon still kecut hehehhehehe

      Delete
    2. Nasib baik mengecut.... Kalu x kecut... Dah macam selimut berjalan.... Keh keh keh...

      Delete
    3. Hahahaha..bila kecut terus xdpt pakai dh

      Delete
  14. rambang mata..rambang hidung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambang hidung tu mcm mn sal??? hahahah

      Delete
    2. Mata keranjang nengok awek cun... He he he.... Abe x de?

      Delete
  15. Pesen soooo batik lukis ke tuh? Gosok2 mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye laa..batik lukis nye pesen soooo hahahaah

      Delete
  16. tgk yg bergantung tu mcm nak rembat semua ... gerammm

    ReplyDelete
  17. mmg kaki sopink tul dak DM ni tul tak

    ReplyDelete
  18. kain butt baju batik tu cantik-cantik tapi mampu tgk je...

    ReplyDelete
  19. cantik-cantiklah kain dia
    rambang mata dibuatnya
    sungguh ke boleh mengecut kalau beli blouse?

    ReplyDelete
  20. nak tanya...apa nama kedai ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..xtau lak nama kedainya..tau lokasi jer...hehehhe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...